Rosi: „Vratiću se ponovo na vrh“

Šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Valentino Rosi bio je veoma raspoložen samo dan posle teškog udesa na stazi „Muđelo“.

Izvor: JT

Nedelja, 06.06.2010.

16:16

Default images

Vozač Jamahe je tokom poslednjeg slobodnog treninga u padu zadobio prelom potkolenice zbog čega je propustio nedeljnu Veliku nagradu Italije, a sigurno je da neće moći da vozi bar dva meseca.

„Bio je to veoma ružan udes, ali mi je moral visok posebno jer sam shvatio da mi morfin mnogo pomaže“, rekao je ’Doktor’ uz osmeh u razgovoru za jednu italijansku televiziju pre trke u Muđelu.

Operacija je dobro protekla i u bolnici me tretiraju kao člana porodice. Biće mi potrebno neko vreme da se oporavim ali je važno da ću moći da se vratim u punoj snazi“, istakao je Rosi.

31-godišnji Italijan je, takođe, istakao da je video snimak nesreće, ali da je izgledala mnogo gore uživo.
Beta
Bio sam uplašen, ali sam sada veoma dobro“, rekao je Rosi i uz osmeh dodao da se nadao da niko neće pobediti u Muđelu da bi mogao da ostane u borbi za titulu.

Rosiju ta želja nije uslišena pošto je na četvrtoj trci sezone u kraljevskoj klasi trijumfovao Dani Pedrosa ispred ’Doktorovog’ timskog kolege Horhea Lorenca i domaćeg vozača Andree Dovicioza. Pre trke svi vozači su Italijanu poželeli brz oporavak kao i povratak na stazu, što su učinili i svi vozači pored staze „Muđelo", a on im se svima zahvalio na velikoj podršci.

Ranije u nedelju Rosijev doktor u ortopedskoj klinici u Firenci Roberto Buci potvrdio je da oporavak vozača Jamahe ide dobrim putem.

Valentino se dobro oporavlja posle operacije i njegov moral je velik, s obzirom na okolnosti. U ponedeljak ćemo mu ušiti ranu, a već je premešten u normalniju bolničku sobu i jedino što je zahtevao je mir i tišina, privatnost i televizor, da bi mogao da gleda trke“, rekao je Buci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: