KLS: Borac - Radnički (20h)

U utakmici sedmog kola Superlige Srbije košarkaši Radničkog i Borca igraju u Čačku u sredu od 20 časova.

Izvor: AK

Utorak, 11.05.2010.

17:47

Default images

Tim Miroslava Nikolića je da dobrom putu da se izbori mesto u prva četiri tima koja će sledeće sezone igrati u NLB ligi, ali ih samo pobeda u predstojećem duelu ostavlja ispred Zvezde i FMP-a. Radnički je u prethodnih šest utakmica četiri puta pobedio, dok je Borac na dnu tabele sa samo jednim trijumfom.

Košarkaši Radničkog su svesni kakva ih atmosfera čeka u Čačku, te sa činjenicom da su u prošlosti kragujevački klubovi uvek imali teško gostovanje u dvorani kraj Morave. Međutim, u ovom trenutku situacija je jasna, Kragujevčani upravo u ovakvim utakmicama moraju da traže način da dođu do pobede, kako bi ostali u trci za plejof, odnosno, novu sezonu na Jadranu.

"Nisam toliko upoznat kako su nekada klubovi iz Kragujevca prolazili u mečevima sa Borcem, ali iz mog iskustva znam da je vrlo teško igrati u Čačku. Sigurno je da neće biti nimalo lako, ne treba da zavara trenutna pozicija i skor koji ima naš rival. Čačani će sigurno biti motivisani i uz pomoć publike pokušaće da ostvare povoljan rezultat. Mi moramo da adekvatno odgovorimo, jer sigurno da se do cilja dolazi upravo uspesima u ovakvim utakmicama, a ne nekim iznenađujućim pobedama nad „velikima“, rekao je Vukašin Aleksić, jedan od najboljih igrača kragujevačkog tima.

Radnički ni u ovom meču neće moći da računa na Dragana Milosavljevića, koji je počeo da trenira, ali se još uvek nije dovoljno oporavio od loma prsta na ruci. Najrealnije je očekivati da se on u timu pojavi u meču sa Partizanom, a dotle će teret njegovog izostanka biti na preostalim igračima.

Kragujevčani ulaze u seriju od četiri izuzetno teške utakmice, posle Čačka, sledi i gostovanje u Valjevu, potom u halu „Jezero“ dolazi Partizan, pa duelu u Pančevu sa Tamišem.

"Izuzetno mi je drago što je Čačak ponovo u eliti, ovaj grad predstavlja pravi hram srpske košarke. Poznato je da se kraj Morave nalazi neiscrpno vrelo kvalitetnih igrača, koji su proistekli iz ove sredine i sve to doprinosi tome da se vrhunska košarka ne igra samo u Beogradu. I sada u Borcu ima nekoliko izuzetnih pojedinaca, koji su u mogućnosti da sami reše utakmicu, postignu 30 i više poena. Biće izuzetno teško, ali mi moramo da razmišljamo samo o pobedi, jer samo na takav način možemo doći do cilja i izboriti plasman među četiri najbolje plasirane ekipe. Verujem da možemo uspešno da odgovorimo iskušenju koje je pred nama, za šta će biti potrebno da svaki od igrača, od prvog do poslednjeg minuta, izgara na terenu, smatra Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: