Denver bolji od LA, Bulsi od Kavsa

U četvrtak uveče odigrane tri utakmice. Pobede Denvera, Čikaga i Sakramenta, prve zvezde timova odmarale pred početak doigravanja.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2010.

08:57

Default images

U četvrtak uveče u NBA ligi odigrana su tri meča, bez učešća srpskih igrača, ali su dve utakmice donela velika uzbuđenja. Pod "posebnom lupom" bio je meč Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa. "Zlatna grumenja" su pobedila 98:96 uz 31 poen Karmela Entonija. Prvi igrač tima iz Kolorada je uz najviše poena, imao i blokadu kojom je zaustavio šut Dereka Fišera za produžetak.

Iako mnogi duel Denvera i Lejkersa "već vide" i u finalu Zapada, ovaj meč koji je doneo "Nagetsima" 4.uzastopnu pobedu, nije imao posebnu težinu, jer su Lejkersi igrali bez Kobe Brajanta kome je oteklo koleno.

Pored Entonija, prevaga u ovom meču bio je Džej Ar Smit koji je kao rezerva doprineo sa 26 poena, od toga 5 trojki.U ekipi Lejkersa najzapaženiji je bio Pau Gasol sa 26 poena i 13 skokova.

U drugom uzbudljivom meču večeri, Čikago Bulsi su pobedili Klivlend 109:108 i očuvali svoje plej of aspiracije "živim". Bulsi koji se bore za osmu, i poslednju poziciju na istoku, uspeli su da dobiju meč, iako su u finišu slabo izvodili penale. Derik Rouz je meč završio sa 24 poena, Kirk Hajnrih je dodao 23, dok je u ekipi Klivlenda briljirao Mo Vilijams sa 35 koševa. Međutim, Kavsi, koji su nakon pobede SA nad Lejkersima već osigurali prednost domaćeg terena kroz ceo plej of, nastupili su bez LeBrona Džejmsa koji odmara za doigravanje.

Čikago je do pobede došao nakon skoka i odbojke Žoakima Noa, a kasnije i blokade Taja Gibosna na Vilijamsu.

Problem za Kavalirse može da bude povreda desnog stopala Entoana Džejmisona koji je meč završio sa 23 poena. Ne treba zaboraviti i da Šekil O Nil ima problema sa povredom palca, tako da za sada nije jasno koliko te povrede "limitiraju" Kavalirse pred doigravanje. Kako sada stoje stvari, Klivlend bi u prvoj rundi mogao da se sastane upravo sa Bulsima. Čikago se izjednačio na osmom mestu sa Torontom. Reptorse i Bulse očekuje još jedan meč do kraja regularnog dela sezone, ali jedini tim NBA lige iz Kanade će igrati bez Krisa Boša do kraja sezone zbog frakture kosti lica.

Pored Rouza i Hajnriha, odličnu utakmicu za Bulse odigrali su Luol Deng sa 22 poena i 10 skokova i Žoakim Noa koji je uz 17 poena imao i 15 skokova.

U trećoj utakmici večeri Sakramento je pobedio LA Kliperse 116:94 (Evans 28, Tompson 22 – Kaman 23, Gordon 21).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: