Kultard se vraća na stazu

Bivši vozač Meklarena, Vilijamsa i Red Bula u Formuli 1 Dejvid Kultard ove sezone će voziti za Mercedes u nemačkom šampionatu turing automobila (DTM).

Izvor: JT

Subota, 03.04.2010.

17:44

Default images

Kultard se iz Formule 1 povukao krajem 2008. godine posle 247 Gran prija, a prošle sezone je postao stručni konsultant BBC-a u prenosima trka najprestižnijeg auto-moto šampionata. Pošto se termini trka Formule 1 i DTM šampionata ove sezone neće poklapati Škot će i dalje činiti prepoznatljivi tandem britanske televizije sa Edijem Džordanom tokom trkačkih vikenda.

Nedostaje mi adrenalin. U šampionatu ima mnogo brzih momaka koje već znam, kao što su Pol di Resta i Geri Pafet, rezervni vozači Fors Indije i Meklarena. Pošto nemam iskustva u šampionatu znam da će me dobro ’izgaziti’. Ali, ako ne probam neću ni znati“, istakao je Kultard, pobednik 13 trka u Formuli 1.

Eksluzivni intervju sa Dejvidom Kultardom možete da očekujete na sajtu B92 već u narednih nekoliko dana.

Nova DTM sezona startuje 25. aprila na „Hokenhajmu“ i brojaće deset trka, kojima će, pored Nemačke, domaćini biti i Španija, Holandija, Velika Britanija i Kina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: