Ponedeljak, 15.03.2010.

22:46

Novak spasao tri meč lopte i dobio!

Novak Đoković spasao je tri vezane meč lopte i pobedio je Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 2:6, 7:6 (7-3) u trećem kolu turnira u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Default images

Novak je odlično počeo meč, poveo sa 1-0 u setovima i 2:0 u drugom. Sledi neobjašnjiv pad, pa Nemac uzima devet gemova u nizu. Tada je red bio na Đokovića, koji uzima naredna četiri gema za vođstvo 4:3. Ispustio je prednost brejka, spasao je Novak tri meč lopte na 5:4 i posle slavio u taj brejku. Naredni rival biće mu pobednik meča Ljubičić – Dabul.

Meč je počeo idealno po Đokovića – spasao je brejk loptu u prvom gemu, a već u narednom napravio je brejk i trasirao sebi put ka osvajanju prvog seta. Do kraja tog dela igre Novak je izgubio samo tri poena na svoj servis i rutinski je priveo set kraju.

U tim trenucima delovalo je da će Đoković konačno doći do jedne pobede bez drame i prevelikog utroška energije. Taj utisak bio je pojačan odličnim početkom drugog seta i vođstvom 2:0.

Međutim, od tog momenta Novak kreće da igra veoma loše. Slično kao na Rolan Garosu prošle godine, posle nekoliko Đokovićevih loših gemova, Nemac se razigrao i konstantno pritiskao Novaka sa osnovne linije. Kolšrajber je mnogo manje grešio, a poeni su uglavnom bili dugi, a proradio mu je i bekhend.
Uzeo je Nemac devet gemova u nizu i iz teške situacije došao do vođstva 3:0 u odlučujućem setu. Gemovi su, uprkos tome što ih je Kolšrajber dobijao, većinom bili vrlo neizvesni, pa se čekalo da li će i kada će Đoković probiti led.

Uspeo je Novak da uhvati poslednji voz za povratak u meč, a posle toga se i nervoza uvukla u igru Kolšrajbera. Đoković uzima četiri gema u nizu, uz prednost brejka, ali tu preokretima nije bio kraj – srpski teniser ponovo posustaje, a Kolšrajber dolazi do vođstva 5:4 i tri vezane meč lopte.

Đoković već neko vreme ne može da računa da će ga servis ’izvući’ iz takvih situacija, ali je ovaj put neutralisao sve tri meč lopte strpljivom igrom i napadom u pravo vreme. Poen na poslednjoj meč lopti imao je 26 udaraca i završen je Đokovićevim napadom iz forhenda.

Ubrzo se ušlo u taj brejk i bilo je jasno da Novak ima psihološku prednost i da je postojaniji sa osnovne linije. Poveo je Đoković 4:0, a nedugo zatim preciznim ’insajd-aut’ forhendom okončao meč posle dva časa i 35 minuta igre.

Suparnik Đokoviću u četvrtom kolu biće bolji iz meča Ivana Ljubičića iz Hrvatske i Argentinca Brajana Dabula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: