Čarobnjak Mesi za novu pobedu Barse

Fudbaleri Barselone ostvarili su pobedu u derbiju 26. kola španske Primere a sva tri gola za 3:0 u duelu sa Valensijom postigao je Argentinac Leonel Mesi.

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2010.

21:26

Default images

Katalonci su 12. pobedom u 13 mečeva na Kamp Nou zadržali korak u borbi za titulu prvaka, a utakmica nije bila preterano atraktivna. Nastavljen je niz ubedljivih pobeda Barse nad Valensijom, u poslednja tri duela ukupna skor je 13:0 za važećeg prvaka Španije i Evrope.

I jedni i drugi igrali su oslabljeni, domaćinu su nedostajali povređeni Pujol i kažnjeni Ibrahimović, a Gvardiola je, zbog isključenja na prethodnoj utakmici u Almeriji, meč posmatrao iz lože.

Gosti su imali 'šarenu' odbranu, a izostao je i najbolji strelac David Vilja.

Barselona je do pobede došla i pored loše igre u prvom poluvremenu. Katalonci u 45 minuta nisu stvorili nijednu priliku ali je nastavak bio potpuno drugačiji.

Pritisak je dao rezultat a prvu od tri bravure na utakmici izveo je Leo Mesi. U 56. minutu Barsa je stigla do vođstva.

Nikola Žigić dobio je priliku, sedmi put ove sezone, da uđe u igru, samo minut kasnije imao sjajnu priliku ali je situaciju '1 na 1' rešio Viktor Valdes.

Minut posle najbolje prilike za Valensiju Maduro ruši Mesija i dobija crveni karton, a sjajni Argentinac pogađa još dva puta, u 81. i 82. minutu.



Strelac sva tri pogotka u derbiju 26. kola stigao je tako do 22 pogotka u Primeri, dva gola postigao je u Ligi šampiona, a jedino takmičenje (od šest u kojima su Katalonci učestvovali) u kojem se nije upisivao u strelce je Superkup Evrope.

Pobedom nad Valensijom Barsa je obezbedila najmanje deobu prvog mesta sa madridskim Realom 12 kola pre kraja šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: