Majk Tejlor završio sezonu?

Plejmejker Majk Tejlor najverovatnije je završio svoj angažman u Crvenoj zvezdi zbog povrede, piše dnevna sportska štampa.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Subota, 13.03.2010.

11:28

Default images

Tejlor se povredio na utakmici Evrokupa sa Gran Kanarijom i ukoliko se na magnetnoj rezonanci potvrdi da su Amerikancu pokidani prednji ukršteni ligamenti i meniskus, plejmejker ’crveno-belih’ će morati da pauzira šest do osam meseci. I u slučaju blaže povrede, očekuje se da Tejlor napusti Crvenu zvezdu zbog rasterećenja buždeta.

Tejlor u ponedeljak putuje kući i pretpostavlja se da se neće vraćati na Mali Kalemegdan bez obzira na dijagnozu povrede, pošto bi do njegovog oporavka Crvena zvezda već uveliko igrala u Super ligi, a klubu je u interesu da rastereti budžet.

Amerikanac bi, u slučaju da ligamenti i meniskus ipak nisu pokidani, mogao da bude spreman tek za završnicu domaćeg prvenstva, tako da bi ’crveno-beli’ u svakom slučaju bili prinuđeni da u međuvremenu nađu pojačanje.

Tejlor je u Crvenu zvezdu došao u drugoj polovini novembra, kao zamena za Morisa Bejlija. Plejmejker, koji je nekada nastupao i za Los Anđeles Kliperse, je u NLB ligi u proseku postizao 9.2 poena, uz 2.6 skokova, 2.4 asistencije i 1.1 ukradenu loptu za 21 minut po meču.

U Evrokupu, Tejlor je u proseku imao 11.3 poena, 2.3 skoka, 1.9 asistencija i 1.6 ukradenih lopti po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: