Predsednikova nagrada UEFA Euzebiju

UEFA će odlikovati portugalsku legendu Euzebija zbog svog doprinosa razvoju evropskog fudbala.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 22.02.2010.

19:30

Default images

Ceremonija će se održati u utorak u Lisabonu. “Predsednikova nagrada” je trofej koji će predsednik UEFA Mišel Platini uručiti Euzebiju na stadionu 'Luž' pre početka utakmice Lige Evrope između Benfike i Herte iz Berlina.

68-godišnji Euzebio je bio jedan od najboljih strelaca u istoriji evropskog fudbala. On je predvodio Benfiku do titule evropskog kupa 1962. godine, a na Svetskom šampionatu 1966. godine postigao je devet golova za reprezentaciju Portugala koju je eliminisala Engleska u polufinalu.

Platini je istakao da je Euzebio bio oličenje “fer-pleja i respekta” i služio je kao pravi primer za sve buduće fudbalere.

Prošle godine laureat je bio Englez Bobi Čarlton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: