Ančeloti ne razmišlja o Italiji

Trener engleskog Čelsija Karlo Ančeloti izjavio je da ne razmišlja o preuzimanju selekcije Italije, kada aktuelni seklektor Marčelo Lipi napusti tu funkciju.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 10.02.2010.

14:57

Default images

Ančeloti je demantovao informacije italijanskih medija da planira da se posveti selektorskom poslu i rekao da su mu sve ambicije vezane za posao u Čelsiju. "Neću biti selektor Italije kada Lipi završi svoj mandat. Imam ugovor sa Čelsijem i potpuno sam posvećen poslu koji trenutno obavljam", istakao je Ančeloti.

Italijanski stručnjak se našalio da mu je cilj da bude kandidat sa selektora ’Azura’ tek 2030. godine.

"Proučavao sam statistiku. Po završetku Drugog svetskog rata Italija je titule u međunarodnoj konkurneciji osvjala na svake 24 godine, a na svakih 12 je bila finalista. Selektorsku funkciju 2018. ću prepustiti nekome drugom i za nju ću se boriti tek 2030. godine", zaključio je Ančeloti.

Italija, koja je aktuelni svetski prvak, na predstojećem SP u Južnoj Africi igraće u F grupi sa selekcijama Paragvaja, Novog Zelanda i Slovačke. U kvalifikacijama za Euro 2012. godine 'Azuri' se nalaze u C grupi sa Srbijom , Severnom Irskom ,Slovenijom, Estonijom i Farskim Ostrvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: