Utorak, 05.01.2010.

20:08

Roko Ukić prešao u Fenerbahče

Hrvatski plejmejker Roko-Leni Ukić dobio je raskid ugovora sa Milvoki Baksima i potpisao 18-mesečni ugovor sa turskim Fenerbahčeom.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

„Roko je zamolio da bude oslobođen ugovora kako bi potražio priliku negde drugo. Cenimo vredan rad koji je uložio dok je bio u Baksima i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere“, izjavio je generalni menadžer Baksa Džon Hemond. Ukić u Fener stiže kao zamena za Vila Solomona, koji je otpušten posle samo dve utakmice ove sezone.

Roko Ukić ima 25 godina i igra na poziciji plejmejkera. Ponikao je u Splitu, gde je igrao od 2000. do 2005. godine, a zatim je po jednu sezonu proveo Kaha Laboralu (tadašnji TAU), Barseloni i Romi. U NBA ligi prvo je igrao za Toronto Reptorse, a ovog leta potpisao je za Bakse.

U poslednjoj sezoni u Evropi Ukić je za Romu beležio 12,7 poena i 2,8 asistencija u Evroligi, a svojom brzinom, prodornošću i dobrim šutom trebalo bi da doprinese boljoj igri Fenerbahčea.

Ekipa Bogdana Tanjevića trenutno je četvrta na tabeli grupe A Evrolige sa skorom 3-5, a Ukić neće biti registrovan do narednog meča sa Montepaskijem. U šampionatu Turske Fener je drugi sa 11 pobeda i dva poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: