Bilbija najbolji sportista RS

Fudbaler banjalučkog Borca Nemanja Bilbija proglašen je za najboljeg sportistu RS u ovoj godini.

Izvor: B92

Utorak, 22.12.2009.

23:52

Default images

Izbor najuspešnijih sprotista održan je u organizaciji "Glasa Srpske" u Banjaluci. Drugo mesto pripalo je odbojkašici "Jedinstva" iz Brčkog Dijani Vasić, a trećeplasirana je skijašica "Jahorine" iz Pala Žana Novaković. Bilbiji je pripalo prvo mesto i u glasanju čitalaca ove dnevne novine.

Plaketu za izuzetan sportski poduhvat dobio je bokser "Radnika" Velibor Vidić, dok su ambasadori sporta RS, Radomir Antić, Predrag Danilović i Nenad Borovčanin.

Priznanje za dugogodišnji doprinos razvoju sporta dobio je Svetislav Kuruzović , za izuzetne rezultate u sportu invalida nagradjen je Dragiša Zorić (OKI Banjaluka), dok je prerano preminulom trebinjskom džudisti Milošu Mrdiću plaketa dodeljena posthumno.

Pored izbora najboljih sportista, Darko Dragičević je proglašen za najboljeg sportskog novinara,koji je dobio nagradu "Zlatno pero Limun Papić".
Na celu ovogodišnjeg organizacionog odbora za izbor najboljih sportista u RS nalazio se predsednik RS Rajko Kuzmanović.

Ovo je 55. manifestacija izbora najboljih sportista, koja je u početku bila za područje bosanske krajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: