Neredi u Amsterdamu

Neredi u Amsterdamu pre i posle utakmice Ajaks - Dinamo Zagreb.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 23.10.2009.

11:13

Default images

Zbog nereda pre i posle utakmice Ajaks - Dinamo (2:1), koja je u četvrtak odigrana u Amsterdamu u okviru Lige Evrope u fudbalu, holandska policija je uhapsila i zadržala do pred kraj prvog poluvremena 164 pristalice ta dva kluba.

Od pomenutog broja čak 130 su navijači zagrebačkog kluba, poznatiji kao "Bed blu bojsi", i niko od njih nije imao kartu za utakmicu.

Holandska policija je bila veoma efikasna tako da u neredima nije bilo povredjenih, osim jedne osobe koju je u gužvi "zakačio" policijski automobil.

Najveći broj izgrednika pušten je na slobodu oko 21,30 h, a protiv 25 njih biće podnete prekršajne prijave.

Imajući loša iskustva sa Bed blu bojsima Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske je u svojoj ambasadi u Amsterdamu tokom jučerašnjeg dana organizovalo celodnevno dežurstvo i bilo u stalnom kontaktu sa holandskom policijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: