Ubedljiv poraz FMP-a u Zagrebu

Košarkaši FMP Železnika izgubili su u Zagrebu od Cibone 75:59, u trećem kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 17.10.2009.

18:42

Default images

Ekipa Slobodana Klipe je tako nakon trijumfa nad Crvenom zvezdom u proteklom kolu, zabeležila prvi poraz u novoj sezoni (odložen meč sa Parizanom). Zagrepčani su tokom svih 40 minuta imali prednost, a najzaslućniji za drugu pobedu Cibone bio je Marko Tomas koji je postigao 17 poena. Pored Rozića u domaćem sastavu odličan je bio i Marin Rozić sa 15 poena.

U ekipi iz beogradskog predgrađa Miroslav Raduljica postigao je 16, a Mladen Jeremić 12 poena.

FMP nijednog trenutka nije bio u prednosti na ovoj utakmici, a pobednik je praktično odlučen već početkom druge deonice.

Gosti iz Beograda uspeli su da smanje dvocifrenu prednost Cibone i priđu na samo četiri poena zaostatka – 19:15, ali onda je tim Velimira Perasovića serijom 11-0 u 15. minutu poveo sa velikih 15 razlike (30:15).

Početkom drugog poluvremena Cibona je otišla i na plus 20, a FMP je minut pre kraja treće četvrtine priišao na minus sedam posle trojke Jeremića – 52:45. Ipak, u tih minut gosti su primili pet poena i to je bio kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: