Leri Braun kraći za 60.000 dolara

Trener Šarlot Bobketsa Leri Braun kažnjen je sa 60.000 dolara zato što je kritikovao sudije.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 15.10.2009.

09:57

Default images

Klub je kažnjen sa dodatnik 60.000 dolara zbog ponašanja Brauna, koji nije želeo da napusti teren posle isključenja na egzibicionoj utakmici.

Sudija Kevin Skot, koji je do sada radio kao koledž i sudija u amaterskim ligama, dodelio je dve tehničke greške Braunu na utakmici u Atlanti. Posle druge tehničke, 3:23 pre kraja treće četvrtine, Braun je izašao na teren, umesto da krene prema svlačionici. Skot je zvao obezbeđenje, ali je Braun sam napustio teren. Zbog uvreda izrečenih sudiji, Braun je kažnjen sa 35.000 dolara, a još 25.000 dolara kazne zaradio je zbog javne kritike.

On nije želeo da komentariše odluku, ali je naglasio da je porastao broj sviranih faulova u predsezonskim utakmicama za prosečno sedam.

U ponedeljak je trener Memfis Grizlisa Lajonel Holins kažnjen sa 25.000 dolara zbog kritikovanja sudija na jednoj drugoj predsezonskoj utakmici.

Pošto su propali pregovori o novom ugovoru sa svojim sudijama, NBA ove sezone koristi delioce pravde iz razvojne i WNBA lige. Ukoliko se lok-aut nastavi, ove sudije koristiće se i tokom regularnog dela sezone koja počinje 27. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: