Lučesku: "Veliko poniženje"

Selektor fudbalera Rumunije Razvan Lučesku izjavio je posle poraza od Srbije (5:0) da je to veliko poniženje i da je on glavni krivac za ovakav rezultat.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 11.10.2009.

12:49

Default images

"Rezultat sinoćnje utakmice je poniženje, jedno od najvećih i o takvim situacijama ne vredi razgovarati", rekao je Lučesku i dodao da je sve krenulo naopako posle drugog primljenog gola. Lučesku je ocenio da je njegov tim veoma lako prepustio protivniku sredinu terena i da od tog trenutka nije bilo povratka.

"Činili se kao da smo poludeli, a u takvim momentima nije teško izgubiti glavu", rekao je Lučesku i istakao da je on glavni krivac za debakl protiv Srbije.

"Trener je uvek prvi odgovoran, pa sam tako i ja glavni krivac za sinoćnju igru ekipe. Protekla noć je bila idiotska sa svih aspekata", ocenio je selektor Rumunije.

"Rumunski fudbal prolazi kroz težal period, ali treba da nađemo snagu da pređemo preko toga", dodao je Lučesku.

Ruminima je ovo prvi poraz od aprila ove godine, kada je Razvan Lučesku preuzeo nacionalni tim, ali i najveći poraz fudbalske selekcije u poslednjih 26 godina, tačnije od 1983. godine, kada su takođe primili pet golova u meču sa Velsom. Interesantno je da je tada na klupi Rumunije sedeo Lučeskuov otac, Mirčea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: