Gej spreman za obračun sa Boltom

Američki Sprinter Tajson Gej priznao je da će jedino osvojiti zlato u trci na 100 metara, na Svetskom prvenstvu u Berlinu, ukoliko postavi novi svetski rekord.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.08.2009.

16:30

Default images

Duel Geja sa aktuelnim svetskim rekorderom Jamajčaninom Useinom Bolton biće među najatraktvnijim u Berlinu. Kvalifikacije na 100 metara održaće se u subotu, prvog dana takmičenja, a finale je na programu samo dan kasnije, u nedelju, 16. avgusta.

"Ako je potrebno da trčim 9,6 sekundi, onda ću to i pokušati. Cilj mi je da oborim svetski rekord. To je brojka koja mi se konstantno mota po glavi, želim da pobedim. Verujem da mogu da trčim 9,6 Sekundi, a možda čak i brže. Iznenadiću publiku. Pokazaću im koliko brzo čovek može da trči", rekao je Gej na konferenciji za štampu.

Bolt je aktuelni svetski rekord postavio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu, kada je 100 metara pretrčao za 9,69 sekundi.Sa druge strane Gej je aktuelni šampion sveta na 100 metara, kao i na duplo dužoj deonici, pošto je obe titule osvojio pre dve godine na SP u Osaki. Amerikanac, međutim, u Pekingu nije stigao ni do finala i potpuno je pao u Boltovu senku, pošto je Jamajčanin postavio svetski rekord i na 200 metara u vremenu 19,30 sekundi.
Ipak, Gej je ove godine trčao brže od Bolta i na 100 i na 200 metara. Prošlog meseca u Rimu Gej je 100 metara pretrčao za 9,77 sekundi, dok je Boltovo najbolje ovogodišnje vreme 9,79 sekundi, koliko je trčao u Parizu. Gej je na 200 metara u Njujorku trčao 19,58 sekundi, što je za stotinku brže od rezultata koji je Bolt ostvario na mitingu u Lozani.

"Bolt je svetu već pokazao šta može da uradi, ali ja još uvek nisam predstavio sav svoj talenat", optimista je Gej, koji se ove sezone još nije takmičio sa Boltom.

"Vrlo sam srećan zbog našeg predstojećeg duela", istakao je Gej, koji je priznao i da, osim brzine, nema ništa zajedničko sa Boltom.

"Ja sam osoba koju biste nazvali dosadnom. On je vrlo zabavan, duhovit, jaka ličnost. Ja sam mnogo povučeniji. Ali, sve to je dobro za publiku", ocenio je Gej.

Bolt je ove sezone imao i problema sa povredama, pošto je u saobraćajnoj nesreći povredio stopalo. Potom je morao da poseti lekara u Minhenu gde je, prema izveštajima medija, pregledao leđa, a zanimljivo je da je tada sreo Geja.

"Bilo je interesantno", prisetio se Gej, koji je uprkos velikom optimizmu ulogu favorita ipak prepušta Boltu.

"Od mene se ne očekuje da pobedim. On je vlasnik rekorda koji ja želim", ocenio je Gej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: