Crvena zvezda - Dinamo (20.45h)

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju u sredu gruzijski Dinamo (20.45h), u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2009.

14:32

Default images

Trener Vladimir Petrović rekao je da Fudbaleri Crvene zvezde moraju da pobede i plasiraju se u četvrtu rundu kvalifikacija. Zvezda je u Gruziji poražena rezultatom 2:0 i imaće izuzetno težak zadatak u revanšu, ali su trener Petrović i napadača Dejan Lekić novinarima rekli da klub nema izbora i mora da ostvari ubedljivu pobedu u meču koji će pratiti svetska prvakinja u plivanju Nađa Higl.

Zvezda će u meč ući oslabljena izostankom levog beka Nikole Ignjatijevića, zbog bolesti.

"Čeka nas izuzetna utakmica, u kojoj nemamo šta da izgubimo. U prvom meču smo poraženi i svesni smo da moramo da odigramo mnogo bolje, da napadamo i ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Petrović.

Petrović očekuje da njegova ekipa igrati bolje i pametnije nego u Tbilisiju.

"Znamo kakva je ekipa Dinamo. Nisu nas pobedili svojom boljom igrom, već zbog našeg neznanja. Ali, pametnom igrom možemo da nadoknadimo rezultatski zaostatak".

Trener crveno-belih ključnu pomoć očekuje od navijača, koje je nazvao dvanaestim igračem.

"Očekujem da ćemo uz pomoć svog dvanaestog igrača, a to su naši navijači, uspeti da ostvarimo rezultat koji nam je potreban. Njihova podrška nam je neophodna", rekao je Petrović, vidno zadovoljan jer prodaja karata ide dobro.

Po predviđanjima iz kluba poseta bi trebalo da biude veća nego u prethodnoj rundi protiv Rudara, kada je bilo oko 22 hiljade gledalaca.
BB
Trener beogradskog kluba rekao je da očekuje zatvoreniji u odnosu na prvi meč.

"Ako budemo igrali sa dva napadača očekujem da će se oni više raniti. Igraju dobro u odbrani, kvalitetna su ekipa i znaju šta žele. Video sam kako su igrali u Letoniji, u prethodnom kolu, gde su bili veoma fleksibilni", rekao je on.

Petrović je rekao da su svi igrači spremni za utakmicu, osim Nikole Ignjatijevića, pošto je levi bek Zvezde prethodnih dana imao visoku temperaturu.

"Prezadovoljan sam radom na treninzima i zato mi je teško da objasnim poraz u Gruziji. Mislim da smo u usponu forme, ali da nas je ta utakmica 'presekla' ", rekao je on.

Napadač Zvezde Dejan Lekić rekao je da veruje u prolazak u četvrto kolo kvalifikacija.

"Optimista sam. Nemamo šta da izgubimo, moramo da damo 150 odsto svojih mogućnosti jer jedino tako možemo u narednu rundu. U prvoj utakmici se nismo uplašili nego smo kolektivno podbacili u prvih pola sata. Moramo što pre da zaboravimo taj meč", rekao je Lekić.

Najavljeno je da će utakmici u četvrtak prisustvovati i plivačica Nađa Higl, osvajačica zlatne medalje u disciplini 200 metara prsno na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: