Lajonsi blizu 5. mesta

Košarkaši Lajonsa pobedili su u Vršcu novosadsku Vojvodinu 76:71 (16:13, 18:22, 20:18, 22:18) i poveli sa 2:0 u borbi za peto mesto u Superligi.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 03.05.2009.

21:31

Default images

Najefikasniji u pobedi Lajonsa bio je Radovan Marković sa 22 poena. Nemanja Kovačević je dodao 13, a Dušan Knežević i Vladimir Popović po 10 poena. Dejan Borovnjak je ubacio 19 poena za Vojvodinu, u kojoj je Marko Šutalo postigao 13, a Jovo Stanojević još 11 koševa. Lajonsi su već obezbedili plasman u NLB ligu jer je Vojvodina regionalno takmičenje završila na poslednjem mestu.

Naredna utakmica serije, koja se igra na tri pobede, zakazana je za utorak u Novom Sadu. Lajonsi će biti domaćini u eventualnoj četvrtoj utakmici, a Vojvodina u "majstorici".

Šef stručnog štaba Lajonsa Dejan Mijatović ocenio je da je Vojvodina uprkos porazu pokazala koliko je kvalitetan tim.

"Uspeli smo istrajnošću i zalaganjem da prelomimo negativan odnos u skoku i izgubljenim loptama. U utorak ćemo ponovo igrati čvrsto i
discilpinovano"
, rekao je Mijatović, kome je komplimentom uzvratio i trener Vojvodine Ernest Rađen.

"Lajonsi su i večeras pokazali da nisu slučajno tu gde jesu, pokazali su da imaju kvalitet. Govorio sam igračima da su ozbiljan tim i da imaju filozofiju igre. Vraćali su se posle svakog našeg vođstva. Kaznili su sve naše greške. Daćemo sve od sebe da u utorak pobedimo", rekao je Rađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: