Sreda, 18.02.2009.

21:29

Dejvis Kup pred praznim tribinama

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Švedske i Izraela biće odigran pred praznim tribinama.

Izvor: B92

Default images

Organizatori su toliko zabrinuti za bezbednost učesnika tog meča da će dvorana u Malmeu tokom sva tri dana biti prazna. U gradu su najavljene anti-izraelske demonstracije, a grad Malme nije u stanju da garantuje bezbednost učesnicima., pa su na kraju gradske vlasti odlučile da Dvorana Baltik bude prazna.

"Ovo je meč visokog rizika", rekao je predsednik gradskog Sekretarijata za sport Bengt Forsberg.

Ulaz u dvoranu biće dozvoljen samo zvaničnim licima, sponzorima i novinarima.

Bilo je predloga i da se ceo meč otkaže.

"To nije bilo moguće, tako da je ovo bilo najbolje rešenje", izjavio je potpredsednik tog sekretarijata Karlos Gonzales Ramos.

Ovo nije prvi put da se u Švedskoj meč Dejvis kupa igra pred praznim tribinama. U Baštadu su 1975. godine, Švedska i Čile, igrali bez prisustva navijača.

Ova odluka je neshvatljiva za Majkla Klajna, predsednika Teniske federacije Izraela.

"To znači da oni ne žele da prodaju ulaznice normalnim ljudima, jer očekuju provokacije od strane nekolicine problematičnih, koje nemaju nikakve veze sa sportom. pogrešno je što mešaju politiku i sport, pogotovu u tako naprednoj zemlji kao što je Švedska. Verujem da bi Šveđani organizovali ovaj meč u duhu sporta, ne politike. Ali nije do njih, već do grupe ljudi, koja želi da izazove pažnju na ovaj način", istakao je Klajn.

Mečevi Dejvis kupa su na programu od 6. do 8. mara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: