Gemaks: Tipsa ispao, Troicki prošao

Teniser Srbije Janko Tipsarević ispao je sa MTS opena u Beogradu pošto je u drugom kolu izgubio od Amerikanca Sema Varburga sa 0:2 (6:7, 6:7).

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2009.

15:53

Default images

Tipsarević koji je bio postavljen za drugog nosioca turnira, kao 47. na ATP listi, poražen je od 159. igrača sveta. Varburg će se u narednom kolu sastati sa pobednikom meča između Slovaka Dominika Hrbatija i Nemca Florijana Majera. Sa druge strane, prvi favorit turnira, Viktor Troicki, pobedio je u 2. kolu Amerikanca Brendana Evansa sa 6:3, 6:3.

Troicki je rekao da je zadovoljan svojom igrom na meču protiv Brendana Evansa, ali da ima mesta za napredak i da se nada da će iz meča u meč igrati sve bolje.

"Igrao sam solidno, ne mogu da kažem da sam igrao sjajno, ali danas mi je bilo lakše jer je i protivnik bio slabiji od onog u prvom kolu", rekao je Troicki posle meča.

Troicki je rekao i da u prvom setu nije imao problema sa servisom, kao i da je imao mnogo šansi na početku seta koje nije iskoristio, ali da je zadovoljan što je napravio brejk u sedmom gemu i tako uspeo da osvoji prvi set.

Dodao je i da je posle napravljenog brejka u prvom setu uspeo da zadrži prednost i tako obezbedi prolaz u četvrtfinale.

Troicki bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Nenada Zimonjića, koji danas igra protiv Rumuna Adrijana Krusijata, 173. na ATP listi. On je rekao da bi voleo da igra sa Zimonjićem.

"'Ukrstićemo rekete' i nadam se da će to biti dobar meč", rekao je on.

Troicki je ponovio da srpski tenseri osećaju pritisak kada igraju u Srbiji.

"Nemamo puno prilika da igramo kod kuće i zato osećamo pritisak jer svi od nas očekuju da osvojimo turnir", dodao je on.

Turnir na terenima Gemaksa igra se za nagradni fond od 106.500 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: