Albreht probuđen iz kome

Švajcarski skijaš Danijel Albreht probuđen je u četvrtak iz veštačke kome posle tri nedelje i prema rečima lekara može sam da diše.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Četvrtak, 12.02.2009.

16:40

Default images

Albreht se u komi nalazio posle teškog udesa tokom treninga pred takmičenje u spustu u Kicbilu kada je izgubio kontrolu i leteo je oko 50 metara pri brzini od 140 km/h. Švajcarac je pretrpeo teške povrede glave i pluća i od tada se nalazio u Univerzitetskoj klinici u Insbruku.

Doktori su krajem prošle nedelje započeli proces buđenja iz kome ali nisu očekivali da će se skroz provuditi pre ovog vikenda, ali su po njegovom buđenju rekli da povrede neće ostaviti trajne posledice. Albreht može da se pomera i nije pretrpeo gubitak pamćenja i već je u stanju da sedi i da odgovara sa da i ne na jednostavna pitanja.

Datum Albrehtovog povratka u Švajcarsku nije poznat i sve će zavisiti od odluke doktora u bolnici u Insbruku, rekao je lekar švajcarskog tima Hans Spring i dodao da ne može spekuliše da li će Švajcarac moći da se vrati skijanju na najvišem nivou.

"Skijaši nisu maratonci i verovatno će sve biti u redu", rekao je Spring, "Može da govori ali ima probleme sa glasom zbog tuba koje su mu pomagale pri disanju u poslednje dve nedelje, a takođe tu je i otok. Svo vreme mu se spava, ali dobro reaguje i komunicira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: