Partizan dobio Cibonu, Tripković 26

Košarkaši Partizana pobedili su Cibonu rezultatom 69:56 u poslednjoj utakmici 12. kola NLB lige. Beograđani su prvi na tabeli sa skorom 11-1.

Izvor: Ozmo

Nedelja, 14.12.2008.

20:43

Default images

'Crno-bele’ je predvodio Uroš Tripković sa 26 poena, a reprezentativni bek ubacio je čak 8 trojki iz 10 pokušaja. Novica Veličković postigao je 10 poena (5-9 iz igre) i 7 skokova, a Slavko Vraneš imao je 5 poena i 8 uhvaćenih lopti. U taboru ’Cibosa’ najefikasniji je bio Amerikanac Erl Kalovej sa 18 poena (5-10 za dva, 2-3 za tri, 6 ukr. lopti).

U obe ekipe osetio se umor od mečeva Evrolige, kao i doza zasićenosti neprestanim igrama. U dvorani nije bila naročito bučna atmosfera, ali je gledalaca bilo mnogo, malo ispod 5000 hiljada.

Razliku između dva tima napravio je fantastični Uroš Tripković. On je sredinom druge deonice pogodio četiri trojke u nizu i bio je najzaslužniji za dvocifren suficit domaćih na poluvremenu – 37:27.

U nastavku se igralo rastrzao na obe strane, sa mnogo grešaka i preuranjenih šuteva. Cibona je u osam minuta treće četvrtine dala samo tri poena, a Partizan je bio za nijansu uspešniji sa osam.

U finišu trećeg i početkom poslednjeg perioda ekipa trenera Velimira Perasovića napravila je seriju 9-0 i na trenutak načinila meč neizvesnim – 47:42. Tada Rašić polaže u viskom luku, a Tripković pogađa novu trojku za deset razilke. Do kraja nije bilo dilema u vezi sa pobednikom i Partizan je zadržao čelnu poziciju.

Podsetimo, Uroš Tripković je u evroligaškom dueku sa madridskim Realom ubacio 6 trojki, a protiv Cibone je nastavio neverovatnu seriju. U jednom trenutku postojala je realna mogućnost da bek Partizana obori rekord NLB lige po broju pogođenih trojki na jednom meču. Bek Olimpije Temu Raniko prvi je na toj listi, pošto je 18. decembra 2005. Splitu ubacio 10 trojki iz 12 pokušaja.

U 13. kolu, sledeće subote, Partizan gostuje Bosni, a Cibona dočekuje Helios u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: