Partizan potvrdio dominaciju!

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Sreda, 18.06.2008.

19:41

Default images

Košarkaši Partizana osvojili su sedmu uzastopnu titulu šampiona države, pošto su u četvrtoj utakmici finala pobedili Hemofarm u Vršcu 67:45 (10:15, 11:22, 9:11, 15:19), i tako trijumfovali sa ukupnih 3-1 u seriji. Ovo je Partizanu 15. titula šampiona države. “Crno-beli” su potvrdili dominaciju u domaćoj košarci, a treći put u istoriji kluba osvojena je i tripla kruna, pošto je Partizan ove sezone pored domaćeg šampionata bio najbolji i u Kupu, odnosno u NLB ligi.

1979. godine “crno-beli” su pored domaćeg kupa i prvenstva osvojili i Kup Radivoja Koraća koji je tada bio međunarodno takmičenje, a 13 godina kasnije osvojen je i Kup šampiona.

U četvrtom meču finala Partizan su predvodili Milton Palasio sa 15 i Dušan Kecman sa 14 poena. U timu Vlade Vukoičića jedini igrač sa dvocifrenim učinkom bio je Milivoje Božović sa 11 poena.

“Velika zahvalnost igračima i publici. Partizan ima najbolje navijače na svetu. Sa ovom titulom okončana je jedna sjajna sezona u kojoj smo osvojili tri trofeja i ušli među osam najboljih ekipa u Evriopi. Mislim da je ova sezona posle one 1992. godine najtrofejnija u istoriji kluba”, rekao je trener Partizana Duško Vujošević kome je ovo 14. trofej u Partizanu.

U finalnoj seriji tim Hemofarma, koji je ove sezone igrao sva tri finala protiv Partizana, u prve tri utakmice pružio je dostojan otpor novom-starom šampionu, ali u četvrtom meču nije bilo dileme pošto je Partizan od prvog do poslednjeg minuta dominirao i sasvim zasluženo je trijimfovao.

Zanimljivo je takođe i da je Hemofarm tri puta bio protivnika Partizanu u poslednjih sedam sezona, i “crno-beli” su svako od tih finala rešavali u svoju korist sa 3-1 pobedama u Vršcu.

Neverovatan podatak u ovom meču je da je Partizan imao samo jedan skok manje u odbrani nego u napadu, i to je velikim delom i presudilo ovaj meč. “Crno-beli” su meč završili sa 35 skokova, dok je Hemofarm imao 26.

U sve četiri deonice tim Duška Vujoševića odigrao je fenomenalnu odbranu, pa Vrščani nisu postigli više od 15 poena ni u jednom periodu.

Prva deonica protekla je u nervoznoj igri na obe strane, a čak i u takvoj postavci Partizan je odigrao bolje i dobio taj period 15:10. Dominacija “crno-belih” u skoku i odbrani počinje u drugoj četvrtini, i već na poluvremenu je praktično i bilo rešeno pitanje pobednika. Tačku na sjajno poluvreme stavio je Beližanin Milt Palasio trojkom u poslednjoj sekundi za velikih 37:21 nakon 20 minuta.

Još jednu fenomenalnu partiju pružio je Dušan Kecman koji je meč završio bez promašaja iz igre (1-1 za dva, 4-4 za tri), a uz to je imao i tri ukradene lopte, četiri skoka i jednu asistenciju. Pored njega tim su na ovom meču nosili Nikola Peković sa 10 skokova i šest poena, odnosno sjajni Milton Palasio kome je, kao i Pekoviću, ovo bio poslednji meč u dresu Partizana.

Početkom drugog dela “crno-beli” se nisu opustili i Hemofarm nijednog trenutka nije prišao na ispod 15 razlike. U takvoj igri i u sjajnoj atmosferi u Milenijumu koju su napravili navijači gostujuće ekipe, Partizan je u 33. minutu posle pet poena u nizu poveo i sa 21 poenom prednosti (53:32). Nešto kasnije bilo je i plus 24, i do kraja se igralo u slavljeničkoj atmosferi, pošto je pitanje pobednika bilo odavno poznato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: