Derbi bez pobednika, ostaje +5

Izvor: B92

Subota, 05.04.2008.

19:17

Default images

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igrali su nerešeno 1:1 u 133. večitom derbiju. Prvi gol na meču 24. kola Meridian Superlige postigao je Igor Burzanović u 22. minutu, a izjednačio je Žuka u 29. minutu. Prednost "crno-belih" ostaje pet bodova, devet kola pre kraja šampionata.

Večiti derbi doneo je dva potpuno različita poluvremena, po hladnom vremenu uz laganu kišu i 20 hiljada gledalaca.

Zvezda je u utakmicu krenula otvorenije, svesna da joj remi ne odgovara, sa zaostatkom od pet bodova.

Posle 20 minuta počele su da se ređaju šanse pred oba gola. Prvu priliku je imao Burzanović, koji nije bio precizan, ali je već dva minuta kasnije kažnjena greška odbrane "crno-belih" – Ednilson je loše reagovao u srcu šesnaesterca, Betolingar je asistirao Burzanoviću, koji sa pet metara pogađa pored same stative – 0:1.
FoNet
Gol je doneo samopouzdanje gostima, koji su ubrzo stvorili još jednu izvanrednu priliku – Burzanović je idealno poslužio Milovanovića, koji ne uspeva da savlada Božovića 1 na 1, a na odbitak natrčava Anđelković i šalje loptu pored stative.

U sledećem napadu prva stoprocentna šansa za Partizan – Maletić je centrirao, Tomović loptu poslao ka svom golu, a Ranđelović nekako uspeo da spase mrežu.

Tu, međutim, nije bio kraj akcije: loptu je na desnom beku pokupio Ninkov, koji je krenuo u dribling, Tošić je uzima i šalje centaršut za Žuku. Brazilac odlično hvata poluvolej i smešta loptu u ugao Zvezdine mreže – 1:1.

Sada su domaći osokoljeni pogotkom, Jovetić je u nekoliko navrata bio opasan pred Zvezdinim golom, ali promnene rezultata nema. Poslednju šansu u prvom delu propušta Burzanović.

Drugo poluvreme proteklo je u mnogo opreznijoj igri, i više se nisu mogle videti situacije sa sredine prvog dela, kada bi u šesnaestercu nekog od timova broj igrača obe ekipe bio izjednačen.
BB
Partizan čeka grešku protivnika, ali ne uspeva da do kraja dovede brojne pokušaje kontranapada. Zvezda smušeno gradi napade, pa su najveća opasnost po gol domaćina slobodni udarci Milovanovića.

U 88. minutu dogodio se sporni momenat – Jestrović je izašao sâm pred Božovića, koji ga ruši korak izvan šesnaesterca. Sudija Mažić prvo pokazuje na penal, posle čega sledi velika gužva, u kojoj domaći igrači okružuju sudiju. Mažić se zatim konsultovao sa pomoćnikom, koji je ispravno procenio da prekršaj nije bio u šesnaestercu. Iz slobodnog udarca Milijaš šutira preko gola.

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 20.000. Sudije: Mažić, Tomičić, Živković. Žuti kartoni: Maletić, Gaj, Tomović, Obradović, Anđelković, Božović.

Partizan: Božović, Vještica, Žuka, Moreira, Jovanović, Tošić, (od 83' Lazevski), Ednilson (od 80' Mitrović), Maletić, Jovetić, Obradović, Đorđević.

Crvena zvezda: Ranđelović, Anđelković, Milijaš, Koroman, Burzanović (od 69' Tričkovski), Tomović, Betolingar (od 75' Jestrović), Gaj, Ninkov, Milovanović, Kastiljo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

263 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: