Petak, 22.09.2006.

19:06

DK: Novak za nadu, ŠVA–SRB 1:1

Izvor: IL

Default images

Posle velike borbe u pet setova najbolji teniser Srbije, Novak Đoković, uspeo je da pobedi reprezentativca Švajcarske Stanislasa Vavrinku rezultatom 3:2, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, 6:7(3) i 4:6 i izjednači rezultat posle prvog dana Dejvis kup plejofa na 1:1.

Tri sata i 50 minuta trajala je borba Đokovića i Vavrinke u ženevskoj dvorani “Palekspo”, a da je na kraju slavio Švajcarac, ne bi moglo da se kaže da je nezasluženo. Ipak, Novak je uspeo da se vrati posle 2:1 u setovima, da iskoristi svaku šansu koju je dobio u tajbrejku i da na kraju demonstrira vrhunsku tehniku i psihičku spremnost za konačnu pobedu.

Srpski teniser je dobro počeo meč i očekivano osvojio prvi set, ali je njegova igra u nastavku dosta oscilirala, pa su poeni pripadali Vavrinki dobrim delom i zbog Đokovićevih grešaka.  Đoković je u sedmom gemu prvog seta napravio brejk za vođstvo od 4:3, ali je Vavrinka odmah uzvratio. Srpski teniser je, međutim, već u sledećem gemu napravio brejk za prednost 5:4, a zatim iskoristio svoj servis za vođstvo 1:0 u setovima.

Švajcarac je uzvratio u drugom setu kada je osvojio poslednja tri gema za izjednačenje 1:1. Vavrinka je u istom ritmu nastavio i u trećem setu i došao do vođstva 2:0, a do kraja seta napravio je još jedan brejk i taj deo igre dobio sa 6:2.

Početak četvrtog seta pripao je Đokoviću, koji je poveo sa 3:0, ali odmah i dopustio Vavrinki da stigne do izjednačenja. Set je odlučen u taj-brejku, koji je Đoković, trenutno 21. teniser sveta, dobio sa 7:3. On je brejk načinio i na samom početku poslednjeg, petog seta, stigao do vođstva 2:0, ali je Vavrinka, 44. teniser sveta, ponovo uspeo da izjednači na 3:3. Srpski teniser je, ipak, odmah osvojio gem na servis protivnika i poveo sa četiri, ubrzo i 5:3, a set dobio sa 6:4.

U subotu od 13h na programu je meč u dubl konkurenciji, igraće Alegro i Federer protiv  Zimonjića i Bozoljca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: