Derbi u Pioniru, Partizan u Valjevu

Dvema utakmicama u subotu se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije, a derbi se igra u hali „Pionir“, gde Crvena zvezda dočekuje Radnički.

Izvor: JT

Subota, 19.04.2014.

09:05

Default images

Taj duel se igra od 18 časova, a ’crveno-beli’ ga dočekuju na čelu tabele, sa maksimalnim skorom, dok Kragujevčani imaju dve pobede i jedan poraz.

Pored izabranika Dejana Radonjića, sve tri pobede u dosadašnjem delu Superlige ostvario je samo Partizan, koji od 19.30 gostuje Metalcu u Valjevu. Metalac pred taj susret ima skor 1/2.

Preostale dve utakmice kola igraju se u ponedeljak, tada FMP dočekuje Mega Vizuru, a u Čačku igraju Borac i Crnokosa.

Četvrto kolo je, inače, poslednje koje će se igrati po pravilima ULEB, a od sledećeg će se prebaciti na pravila Svetske košarkaške federacije (FIBA). Do takvog raspleta je došlo pošto je vladajuće telo svetske košarke poslalo Košarkaškom savezu Srbije dopis, uz upozorenje da je moguće i izbacivanje nacionalne selekcije sa Svetskog prvenstva u Španiji, jer se domaći šampionat ne igra po pravilima te organizacije.

Nismo bili upoznati sa tim uslovnjanjem FIBA vezano za nacionalni tim i kada smo to dobili od Košarkaškog saveza Srbije reagovali smo. Postupili smo po uputstvima FIBA i od narednog kola će se Superliga igrati po pravilima te organizacije“, rekao je Jovičić.

Mečevi petog kola igraju se 29. maja, posle pauze zbog odigravanja ’fajnal fora’ ABA lige u beogradskoj „Kombank areni“, na kojem će igrati Crvena zvezda i Partizan. ’Crveno-beli’ u četvrtak igraju sa Cibonom, a šampion Srbije dan kasnije sa Cedevitom. Finale je na programu u nedelju, 27. aprila.

Superliga Srbije, peto kolo
subota, 19. april
Crvena zvezdaRadnički 18.00
MetalacPartizan 19.30
ponedeljak, 21. april
FMP – Mega Vizura 18.00
Borac – Crnokosa 19.00

Tabela:
1. Crvena zvezda 3/0
2. Partizan 3/0
3. Radnički 2/1
4. FMP 2/1
5. Mega Vizura 1/2
6. Metalac 1/2
7. Borac 0/3
8. Crnokosa 0/3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: