Preminuo Đorđe Milovanović

Bivši fudbaler Crvene zvezde Đorđe Milovanović iznenada je preminuo u nedelju u 53. godini u Sremskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Nedelja, 15.02.2009.

16:35

Default images

Milovanović je bio poznat po svom izuzetnom razornom šutu zbog čega je i dobio nadimak „Đoka Bomba“, a ostao je upamćen po mnogim atraktivnim golovima i stekao je kultni status među navijačima.

Milovanović je rođen 13. septembra 1956. godine u Sremskoj Rači. Fudbalsku karijeru je počeo u Radniku iz Bijeljine, a u Crvenu zvezdu je stigao u januaru 1978. godine i sve do juna 1985. crveno-beli dres je na zvaničnim utakmicama oblačio 166 puta. Sa 12 pogodaka pomogao je u osvajanju dve titule šampiona i dva nacionalna Kupa, a zbog odsluženja vojnog roka nije učestvovao u šampionskom pohodu na prvenstvo u sezoni 1980/1981.

Takođe, Milovanović će ostati upamćen kao nezamenljivi član veznog reda generacije koja je pod trenerskom palicom Branka Stankovića u sezoni 1978/1979 stigla do finala Kupa UEFA.

Svoju neizmernu ljubav prema Zvezdi preneo je i na sina Dejana, doskorašnjeg kapitena upravo Crvene zvezde, koji trenutno igra u francuskom Lansu. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: