Barsa ignorisala špansku himnu

Izvor: Miloš Todoroviæ

Utorak, 25.03.2008.

14:25

Default images

Juniorski tim Barselone izazvao je pometnju u španskoj javnosti pošto su igrači odbili da stoje mirno dok je intonirana španska himna tokom međunarodnog turnira održanog proteklog vikenda. Barselonini igrači uradili su istu stvar kao i prošle godine, kada su igrači počeli da se zagrevaju u momentu kada je počela muzika. Prema izveštajima, klub je saopštio juniorima da nisu u obavezi da stoje mirno tokom himne pred meč sa Benfikom.

Štampa u Madridu ovaj potez katalonskog kluba smatra ‘radikalnim’ i predsednik Đoan Laporta je na meti kritika pošto se smatra da je odgovoran za ovaj potez juniora.

Marka veruje da je direktor Mediteranskog Internacionalog Kupa, Rikardo Godoj, bio informisan da Barsa neće poštovati špansku himnu.

Novine sugerišu da je ton pisma upućenog Godoju bio preteći i da je sugerisao da ukoliko igrači budu morali da stoje tokom himne, onda će klub razmotriti povlačenje sa turnira.

Barselona je za ovaj turnir pozajmila svoje ime lokalnoj školi, koja je ekspozitura vicešampiona Španije i čiji igrači nisu formalno povezani sa slavnim katalonskim klubom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: