J.Afrika ponudila posao Pareiri

Izvor: B92, Beta

Subota, 22.07.2006.

19:21

Default images
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Alberto Pareira (63) izjavio je da je dobio ponudu da vodi selekciju Južne Afrike, domaćina Svetskog prvenstva 2010. godine.

"Za mene je čast što sam dobio poziv da vodim reprezentaciju Južne Afrike, ali videćemo šta će se dogoditi kada budem razgovarao s ljudima iz njihovog saveza", rekao je Pareira.

On je u sredu podneo ostavku na funkciju selektora Brazila, nešto manje od tri nedelje od kada je Brazil izgubio od Francuske na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj. Vodio je tu selekciju od početka 2003. godine.

Pareira je vodio i ranije selekciju Brazila, 1983. i 1984. godine, a sa tom ekipom osvojio je titulu prvaka sveta 1994. godine. Pored te reprezentacije, vodio je selekcije Kuvajta (1982), Ujedinjenih Arapskih Emirata (1990) i Saudijske Arabije (1998).

On je istakao da je prvi kontakt sa čelnicima fudbalske federacije Južne Afrike imao za vreme žreba za Svetsko prvenstvo u Lajpcigu prošle godine.

"Pozvali su me prošlog vikenda i potvrdili da su još zainteresovani. Dogovorili smo se da dodju u Brazil početkom avgusta", rekao je Pareira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: