Počinje "Liga nad ligama"

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2005.

15:32

Default images

Utakmicama 1.kola u grupama E,F,G i H u utorak startuje dugo očekivana nova sezona lige šampiona.

Već na startu branilac titule Liverpul koji je na mala vrata ušao u ovogodišnje takmičenje zahvaljujući ustupku UEFA imaće težak ispit u Španiji protiv debitanta Betisa iz Sevilje.

Prošlogodišnji polufinalista PSV u znatno izmenjenom sastavu ( iz kluba su otišli Mark Van Bomel u FC Barselonu, Švajcarac Johan Fogel u Milan, Vilfred Bouma u Aston Vilu, Južnokoreanac Park Ji-Sung u Mančester junajted i njegov sunarodnik Li Jung-Pjo u Totenhem) dočekuje Šalke za koji će nastupiti Mladen Krstajić, dok se u okviru iste grupe na “San Siru” sastaju finalista Milan i šampion Turske Fenerbahče.

Derbi prvog dana igra se na stadionu “Žerlan” u Lionu gde višestruki šampion Francuske sa novim trenerom, nekoliko novih igrača i starim ciljem – što dalje u LŠ, dočekuje već na startu sezone uzdrmani madridski Real (poraz od Selte na Santiago Bernabeu). Madridski klub će  nastupiti bez Zinedina Zidana i Ronalda.
Crveno-beli iz Pireja će već na startu pokušati da osvoje tri boda protiv Rosenborga koji u domaćoj ligi igra slabo, ali prave partije prikazuje u Evropi.

Putujući cirkus Romana Abramoviča i Žoze Murinja ove godine ima samo jedan cilj – osvajanje Lige šampiona, tako da navijači na “Stamford Bridžu” očekuju sigurna tri boda protiv Anderlehta.

Kada jedan tim (Artmedija) ima godišnji budžet kao prosečan igrač Intera godišnju platu, jasno je ko je favorit u po mnogo čemu istorijskoj utakmici na stadionu Slovana u Bratislavi...

Konačno, sjajna atmosfera očekuje se na stadionu “Ajbroks” u Glazgovu gde će Rendžersi loš start u šampionatu pokušati da anuliraju pobedom nad nekadašnjim šampionom Evrope Portom.

Evo i kompletnih parova 1.kola u grupama E,F, G i H:

Grupa E
PSV - Šalke
Milan - Fenerbahče  

Grupa F
Olimpik Lion - Real Madrid
Olimpiajakos - Rozenborg

Grupa G
Betis - Liverpul
Čelsi - Anderleht  

Grupa H
Artmedija - Inter
Rendžers – Porto

TV B92 prvog dana direktno će prenositi utakmicu Olimpik Lion – Real Madrid uz komentar Milana Boškovića sa lica mesta, dok će u snimku, svi gledaoci naše televizije po prvi put čuti novo pojačanje sportske redakcije Aleksandra Stojanovića, koji će prenositi meč Betis – Liverpul. Standardna emisija “highlights” sa najzanimljivijim detaljima sa svih osam mečeva tog dana na programu je posle Vesti, od 23.15.

Svi mečevi igraju se u standardnom terminu od 20 i 45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: