Sjajno veće domaćina na šort treku

Na tri finalne trke u brzom klizanju na kratkoj stazi domaćini su osvojili dve zlatne i bronzanu medalju. Tri odličja pripala su Južnoj Koreji.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

07:59

Default images

Korejski takmičari osovjili su dva srebra i jednu bronzu, a jedu pobedu ima i Kineskinja Meng Vang.

Čarls Hemelin dobio je ludu trku muškaraca na 500 metara zahvaljujući i diskvalifikaciji koju je zaslužio Apolo Anton Ono.

Amerikanac, branilac titule, je u prethodne dve runde prolazio dalje zahvaljujući greškama rivala, a Hemelin se izborio za prvu veliku medalju u karijeri.

Drugi je bio Si Bak Sung iz Južne Koreje a treći Fransoa Luis Tremble, još jedan Kanađanin.

Hemelin i Tremble bili su junaci večeri, samo 45 minuta posle trke na 500 metara su nastupili u finalu štafeta i doneli Kanadi još jednu zlatnu medalju.

Drugi je bio tim Južne Koreje, predvođen Sungom, bronza i mala uteha otišla je na grudi Apola Antona Ona i Amerikanaca.

U istoriju Igara ušla je i Vang Meng.

Kineskinja je, posle pobeda na 500 metara i u štafeti, stigla do trećeg zlata u Vankuveru pobedivši u trci na 1000 metara.

Druga je bila Amerikanka Katerin Rojter, treća Seung Hi Park iz Južne Koreje.

Subotnjim trkama završena su takmičenja u brzom klizanju na kratkoj stazi (šort treku), najuspešniji su predstavnici Južne KOreje sa osam medalja (2, 4, 2), takmičari iz SAD imaju šest odličja (0, 2, 4), a domaćini su na kraju stigli do impresivnog učinka od pet olimpijskih medalja (2, 2, 1).

Četiri odličja odlaze u Kinu, sva četiri zlatna, a jedna bronza u Italiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: