Kanada osporava pobedu Vilijamsove?

Međunarodna federacija za bob i skeleton saopštila je da je Kanada uložila protest zbog šlema koji je pobednica u skeletonu Ejmi Vilijams koristila.

Izvor: B92

Subota, 20.02.2010.

11:57

Default images

Ejmi Vilijams je osvojila prvu medalju za Veliku Britaniju u ženskoj konkurenciji još od 1980. godine. Ipak, Kanađani su uložili protest zbog „spojlera“ na vrhu kacige koju je Vilijamsova nosila i koji su doprineli boljoj aerodinamici. „To je praktično isti šlem kao što svi ostali nose. Ukoliko ljudi žele da igraju misaone igre, to je u redu“.

Kako prenosi AP, žalba je „detaljnija nego ona koju su SAD dan ranije podnele na istu temu, zbog manjih useklina na kacigi“.

Ipak, drugoplasirana Nemica Anja Hubner smatra da je Vilijamsova zasluženo osvojila zlatnu medalju.

Bio je to savršen nastup. Ona je pravi olimpijski šampion“, rekla je Nemica.

Četvrtoplasirana Noel Pikus-Pejs iz SAD vozila je svoju poslednju trku u karijeri i bronzana medalja joj je izmakla za deset stotih delova sekundi.

Znala sam da neću biti zadovoljna ukoliko ne budem dala sve od sebe. Mislim da sam to i uradila“, rekla je 27-godišnja sportistkinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: