Ejmi Vilijams najbolja u skeletonu

Zlatnu medalju u skeletonu u konkurenciji žena osvojila je Britanka Ejmi Vilijams.

Izvor: B92

Subota, 20.02.2010.

03:48

Default images

Drugo i treće mesto osvojile su Nemice, Kerstin Simovjak i Anja Huber. Ejmi Vilijams je vodila i posle tri trke, druga je bila domaća takmičarka Melisa Holingsvort ali je Kanađanka u poslednjem nastupu bila nesigurna pa je završila na petom mestu.

Bez odličja je ostala i Amerikanka Noel Pikus-Pejs, a dve Nemice su krenule sa pozicija tri i pet u poslednju trku.

Prvo je vođstvo preuzela Anja Huber i bila prva do nastupa Kerstin Simovjak. Od trenutka kada je ona završila trku bilo je jasno da bar jedna medalja u skeletonu ide u Nemačku.

Usledio je loš nastup Melise Holingsvort pa je počelo slavlje Nemica. Ejmi Vilijams ih je prestigla ali nije uspela da ih rastuži, obe su došle do olimpijskih medalja.

I Anja Huber i Kerstin Simovjak učestvovale su na prethodnim Igrama ali nisu bile na pobedničkom postolju.

Vlijamsova dvadsetosmogodišnjakinja iz Kembridža, nekadašnja nada britanske atletike na 400 metara osvojila je srebrnu medalju na poslednjem šampionatu sveta 2009. godine u Lejk Plesidu.

Prva je Britanka koja je osvojila medalju u Vankuveru i prva predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva koja je osvojila zlatno olimpijsko odličje na zimskim Igrama u nekom individualnom sportu od 1980. godine kada je Robin Kazins pobedio u umetničkom klizanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: