Heroj dana V: Tašmajdan je sve pokrenuo

Britanski teniser Kajl Edmund igra tenis karijere, a to mu je donelo osminu finala US Opena.

Izvor: AK

Subota, 03.09.2016.

08:24

Heroj dana V: Tašmajdan je sve pokrenuo
Foto: Getty images

Prvi put u karijeri momak rođen u Johanezburgu 1995. godine stigao je do četvrte runde nekog Gren slema.

Ove godine je do USO imao samo jednu pobedu na GS turnirima. U roku od nekoliko meseci je od igrača sa marginale stigao do tenisera koji dobija ključne mečeve u Dejvis kupu i igra drugu nedelju GS.

Mala "nagrada" za to Edmundu je duel sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Edmund je do osmine finala USO stigao preko domaće nade Džona Iznera, prevladavši njegove moćne servise za konačnih 6:4, 3:6, 6:2, 7:6(5).

Pre samo nekoliko meseci Izner je dobio Edmunda bez izgubljenog seta na Rolan Garosu, ali sjajna igra na Dejvis kupu protiv Srbije u Beogradu mu je očigledno donela neophodno samopouzdanje za borbu sa najboljim teniserima sveta.

"Sjajan turnir za mene, uživam ovde. Možda nije rezultat koji ste očekivali, ali hvala vam na podršci", rekao je Edmund navijačima u Njujorku gde je pre Iznera izbacio još jednog nosioca, Rišara Gaskea.

Izner je maksimalno koristio svoje najjače oružje, imao je 27 as udaraca, ali je iskoristio samo jednu od sedam brejk lopti. Ključni trenutak verovatno je bio start trećeg seta.

Amerikanac je posle izjednačenja na 1-1 stvorio tri brejk šanse, ali je Britanas spasao sve, a onda sam stigao do dva brejka, te na kraju ubedljivo osvojio set pošto je Izner promašio naizgled siguran forhend volej.

"Ne dobijate svaki dan ovakve šanse protiv Džona. Morate to iskoristiti kada stignu. Videli ste koliko je imao asova. Morate imati reket na lopti i snažno udarati. Odigrao sam nekoliko sjajnih poena. Znao sam da će sve zavisiti od jednog ili dva", istakao je Edmund.

Sada ga, drugi put u karijeri, čeka Đoković. Prvi okršaj imali su u Martu u Majamiju, a Srbin je bio suveren sa 6:3, 6:3.

"Biće teško. Uvek je teško protiv najboljeg na svetu. On je s pravom broj 1. Veoma je konstantan i na visikom nivou. Naučio sam iz poraza u Majamiju, kao što mi je duel sa Iznerom u Parizu pomogao da ga pobedim ovde", kaže Britanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: