Nova vest
Tenis

Utorak, 28.08.2007.

01:48

Ana ekspresno do drugog kola

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović rutinski je obavila posao u prvoj rundi US opena, pošto je savladala Aiko Nakamuru sa 6:1, 6:1 za samo 62 minuta igre. Naša igračica je dominirala od početka do kraja meča, Japanka je bila potpuno inferiorna i ni u jednom trenutku nije pronašla način da se suprotstavi razornim udarcima Ivanovićeve sa osnovne linije. Sledeća rivalka Ani biće Francuskinja Aravan Rezai, koja je eliminisala Horhelinu Kravero sa 6:3, 7:5.

Ivanovićeva je igrala odlično, bilo je očito da je u meč ušla vrlo motivisano, rešena da ne potceni protivnicu i što brže obezbedi prolaz u narednu rundu. Najbolji dokaz takvog pristupa je visok nivo koncentracije prilikom brejk lopti i, kao posledica, savršena realizacija – 6 od 6.

Prvi gem je bio 'klimav', Ana je spasla brejk loptu i povela, a zatim pojačavala tempo iz gema u gem. Nekoliko 'vinera' forhendom direktno iz riterna bili su zapanjujući, a ni bekhend nije puno zaostajao za Aninim omljenim udarcem. Agresivna igra donela je i priličan broj neiznuđenih grešaka, ali Japanka jednostavno nema kvalitet kojim bi iskoristila slabiji momenat naše igračice.

Servis nije bio na nivou, ubacila je samo 39% prvih servisa uz 6 dvostrukih greški, ali to se uopšte nije odrazilo na igru Ivanovićeve, koja je loš početni udarac nadoknadila dubokim i snažnim lopticama sa bazne linije, kao i skoro perfektnom igrom na mreži (10 od 11).

Krajem oba seta dolazilo je do manjeg opuštanja u igri Srpkinje, ali se u oba navrata vrlo brzo konsolidovala i nije dozvolila nikakve komplikacije oko plasmana u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu