Nova vest
Tenis

Utorak, 08.09.2009.

05:47

Đoković briljantno do četvrtfinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale US opena, pošto je pobedio 15. nosioca Radeka Štepaneka rezultatom 6:1, 6:3, 6:3 za 1 čas i 45 minuta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je u svakom setu u ranoj fazi stekao brejk prednosti i do kraja je bez većih problema čuvao. Jedini brejk na meču Štepanek je napravio u drugom setu, i to u trenutku kada je Novak već imao dva brejka viška. Za plasman u polufinale Đoković će se boriti sa Fernandom Verdaskom, koji je u četiri seta savladao Džona Iznera.

Znalo se da će ključni udarac u dvoboju sa Štepanekom biti ritern, a upravo to je bilo jedno od najjačih Đokovićevih oružja. Kasnije, kada se poen razvije i uđe se u nadigravanje sa osnovne linije, Novak je evidentno bio u prednosti i većinu takvih poena dobijao.

Za razliku od susreta sa Vitenom, u Novakovoj igri sve je funkcionisalo – počevši od kretanja, preko servisa, pa do odličnih slajsa i forhend-spina. Sve u svemu, nijednog trenutka nije delovalo da Štepanek ima realne šanse za pobedu, Novak je bio superioran od početka do kraja.

Već u četvrtom gemu prvog seta Đoković dolazi do brejka posle lepog napada slajsom i egzekucije volejom. Do kraja seta Novak 'šeta' rivala po terenu i brzo dolazi do vođstva u setovima.

Igra se rasplamsala jedino u drugoj polovini drugog seta, kada je Štepanek uspeo da anulira jedan od dva brejka zaostatka. Tada je Đoković, pri rezultatu 4:2, propustio dve vezane brejk lopte, ali to ga nije pokolebalo i raznovrsnom igrom je osvojio i drugi set.

Treći set protekao je slično kao i prethodna dva – Novak je diktirao tempo, došao do brejka u šestom gemu i ubrzo do pobede.

Sa Fernandom Verdaskom, suparnikom u četvrtfinalu, Đoković je do sada igrao pet puta i tri puta pobedio. Poslednji put igrali su ove godine u Monte Karlu, a rezultat je bio 6:2, 4:6, 6:3 za srpskog tenisera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu