Nova vest
Tenis

Petak, 28.03.2008.

21:25

Đoković ispao u 2. kolu Majamija!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Veliko iznenađenje dogodilo se u drugom kolu „Sony Ericsson Open“ turnira u Majamiju. 122. teniser na ATP listi, Južnoafrikanac Kevin Anderson, pobedio je trećeg tenisera sveta Novaka Đokovića rezultatom 2:1, po setovima 7:6(1), 3:6 i 6:4. Meč je trajao dva sata i 22 minuta. Anderson u trećem kolu očekuje Igora Andrejeva, koji je lako pobedio Mihaera Berera 6:2, 6:1.

22-godišnjem Andersonu ovo je bio tek osmi meč u profesionalnoj karijeri, a do glavnog žreba turnira u Majamiju stigao je kroz kvalifikacije. Anderson je dobio prvi set u duelu sa Đokovićem rezultatom 7:6 iako je ovaj period protekao u izjednačenoj igri. Pobednik je rešen u „taj-brejku“, koji je Afrikanac dobio sa 7:1. U drugom setu najbolji teniser Srbije dva puta je oduzeo servis protivniku za 6:3 i 1:1 u setovima.

Treći set je Đoković počeo dobro, ali ga je Anderson još bolje nastavio i zasluženo došao u priliku da igra za pobedu. Anderson nije iskoristio dve meč lopte pri vođstvu od 5:4, ali je treću priliku iskoristio i na drugi servis, posle dva časa i 22 minuta igre došao do još jedne pobede nad teniserom koji je na ATP listi plasiran znatno bolje.

Đoković je u Majamiju branio titulu osvojenu prošle godine u duelu sa Giljermom Kanjasom, a na Floridu je došao posle trijumfa na prvom turniru iz Masters serije u Indijan Velsu. Na sledećoj ATP listi Novak Đoković imaće 495 bodova manje - pobednik turnira u Majamiju dobija 500 bodova, a za start na turniru naš as dobio je 5 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu