Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.03.2008.

02:20

Pobeda Ane za srpski het-trik

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ana Ivanović zaokružila je uspešan dan srpskih tenisera u Indijan Velsu, pošto je, posle pobeda Novaka Đokovića i Jelene Janković, i ona obezbedila plasman u treće kolo ženskog dela turnira. Ivanovićeva je u drugoj rundi bila bolja od Rumuke Raluke Olaru, 77. igračice na WTA listi sa 2:1, po setovima 6:1, 5:7, 6:0. Protivnica druge igračice sveta u daljem takmičenju biće bolja iz duela King – Garbin.

Ana je u meč ušla kao veliki favorit, a 19-godišnja Rumunka verovatno se prisećala njihovog jedinog duela, kada je našoj igračici uzela samo dva gema. Ivanovićeva je brzo povela sa 3:0, a posle novog brejka tri gema kasnije, lako je okončala prvi set sa 6:1 posle 27 minuta.

U drugom delu igre viđena je potpuno drugačija slika. Prva četiri gema trajala su više nego ceo prvi set, a kada je Ana napravila brejk za 3:2 činilo se da će lako privesti meč kraju. Ipak, usledio je ribrejk, a posle toga pet gemova koji su išli uz servis. U 12. gemu Ana popušta i Olaru pravi brejk za 7:5 i izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu Ana je zaigrala kako dolikuje drugoj igračici sveta, napravila je tri brejka, i okončala je meč sa 6:0 u trećem setu.

Ženski deo turnira u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od dva miliona i 100 hiljada dolara, a titulu brani Danijela Hantuhova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu