Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.07.2010.

18:55

Prandeli: "Radićemo dobro"

Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije Ćezare Prandeli najavio je ozbiljan rad i dobre rezultate sa selekcijom ’azura’

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

„Ovo je svakako najviša tačka moje karijere. Uprkos teškoćama, najbolje je razmišljati pozitivno“, rekao je Prandeli.

„Verujem da ću organizovati tim baziran na pravim ljudskim vrednostima. Biće poteškoća, ali želim da od samog starta počnem na pravi način, sa odlučnošću i željom da se dobro radi“, nastavio je novi selektor Italije.

Marčelo Lipi bio je na meti kritika zbog nemogućnosti da donese rezultate, ali Prandeli veruje da mu je njegov prethodni ostavio dobru osnovu.

Za sada nemam nikakav ’recept’, samo želim da počnemo dobro. Želim da pozdravim Marčela Lipija koji je trener sa osvojenim Svetskim Prvenstvom“, dodao je Prandeli.

Na pitanje novinara o Antoniju Kasanu, Prandeli je napomenuo da je moguć i njegov povratak u selekciju.

Ovo je program koji uključjuje sve, igrače, stručni štab, pa čak i medije. Šta se dogodilo, dogodilo se, želim da ono što je negativno transformišem u nešto pozitivno. Želimo kvalitetne igrače“, rekao je Prandeli.

Ukoliko očekujemo velike rezultate prebrzo, onda je manje verovatno da će se to dogoditi. Mislim o nekim debitantima za septembar. Bilo bi lepo videti dobre utakmice, kao i mogućnost da napredujemo kako vreme odmiče. Želim da izbegnem pominjanje imena, pošto to ne bi bilo fer. Biće pozvani oni koji zaslužuju da budu ovde. Sve će biti bazirano na poštovanju i ulogama“, dodao je Prandeli.

Prvi susret Italiju pod Prandelijevom vođstvom očekuje 10. avgusta u Londonu, sa Obalom Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu