Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.06.2010.

17:33

Vidić: "Drugi krug uspeh"

Svetsko prvenstvo počinje za dva dana, Srbija prvi meč igra u nedelju protiv Gane, a ukoliko prođe u sledeću rundu može da se sastane sa Engleskom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lider srpske odbrane i defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić mogao bi ima direktan duel sa saigračem Vejnom Runijem, ali ipak želi da izbegne meč sa „Albionom“.

“Ukoliko se plasiramo u drugu rundu voleo bih da izbegnemo Englesku jer su oni najjači tim protiv kojeg možemo da igramo”, rekao je Vidić.

“Igram u Engleskoj protiv tih igrača, sa nekima od njih treniram svaki dan. Najbitnije je da se fokusiramo na prvi meč jer bi za Srbiju bio uspeh plasman u drugu rundu. Bićemo srećni ako to ostvarimo. Sve posle toga je nagrada”.

28-godišnji Vidić je svestan da bi ovo mogao da bude njegova poslednja šansa da zabeleži neki veći rezultat na SP. Defanzivac Junajteda se već dokazao kao jedan od najboljih štopera na svetu ali će posle Mundijala razmisliti o nastavku reprezentativne karijere.

“Velika je stvar za svakog igrača da igra na Svetskom prvenstvu. Tako je i za mene. Ali ja ne želim samo da igram. Želim da igram dobro. Želim da postignem nešto na šta ću biti ponosan. Došao sam u godine gde bi ovo moglo da bude poslednje SP za mene tako da ću dati sve od sebe da ostvarimo nešto pozitivno”.

Srbija je pre četiri godine na SP u Nemačkoj izgubila sva ti meča u grupi sa Argentinom, Holandijom i Obalom Slonovače.

U Južnoj Africi „Beli orlovi“ igraju u grupi D protiv Nemačke, Gane i Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu