Morten Olsen

Morten Per Olsen rođen je 14. avgusta 1949. u Vordingborgu, a već deset godina predvodi selekciju Danske čiji je nekada bio i reprezentativac.

Izvor: AK

Utorak, 18.05.2010.

12:29

Default images

Tokom protekle decenije bio je učesnik Svetskog šampionata 2002. i Evropskog prvenstva 2004. godine.

Trenersku karijeru počeo je u Brondbiju 1990. sa kojim je za dve godine osvojio dve titule, onda je prešao na klupu Kelna. U Nemačkoj je proveo takođe dve sezone, da bi posle dve godine dana pauze preuzeo Ajaks sa kojim je osvojio Kup. U sva tri tima dobio je otkaz.

Olsen je jedini trener koji je uspeo da zabeleži više od 100 utakmica za nacionalni tim i kao igrač i kao trener. Dansku je na oba velika takmičenja predvodio do druge runde eliminisavši u grupi Francuze (2002) i Italijane (2004), ali je u nokaut fazi oba puta poražen sa ubedljivih 3:0 (Engleska i Češka).

Najveći deo igračke karijere proveo je u Anderlehtu, a nastupao je još za Cerkl Briž, Keln i manje poznate B 1901 i Rasing Vajt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: