Šifrinova nova šampionka u slalomu

Američka skijašica Mikaela Šifrin osvojila je zlato u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Izvor: JT

Petak, 21.02.2014.

18:12

Default images

Šifrinova je do zlata došla ukupnim vremenom od 1:44.54 minuta i postala prva američka olimpijska šampionka u slalomu od Barbare Kohran 1972. godine i Igara u Saporu.

Srebro je, sa 53 stotinke zaostatka, osvojila Austrijanka Marliz Šild, koja je tako ponovila rezultat iz Vankuvera, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla njena sunarodnica Katrin Cetel.

Šifrinova je tako za manje od godinu dana kompletirala tri najveća dostignuća u slalomu, pošto je prošle sezone u Šladmingu postala svetska šampionka, a potom osvojila i mali Kristalni globus u toj disciplini. Takođe, treba napomenuti da je to učinila pre svog 19. rođendana koji je 13. marta i tako ispisala nove stranice istorije kao najmlađa olimpijska šampionka u slalomu.

Posle prve vožnje Šifrinova je imala 49 stotinki prednosti u odnosu na Mariju Hefl-Riš iz Nemačke, koja je branila titulu, i Tine Maze, koja je bila 18 stotinki dalje. Šildova je tada bila šesta, a Cetelova odmah iza nje.

U drugoj vožnji, kada je red došao na najbolje austrijske slalomašice, one su očekivano došle do prve pozicije, a Šildova je bila ubedljivo najbrža tada. Sve skijašice su redom grešile, uključujući i Maze i Hefl-Rišovu, pre nego što se Šifrinova našla na stazi. Amerikanka je napravila grešku u gornjem delu staze, umalo i proklizala, ali je do kraja odskijala odlično i zadržala prednost u odnosu na Šildovu.

Hefl-Rišova je na kraju bila četvrta, ispred dve švedske skijašice Fride Hansdoter i Emeli Vikstrem, Nastasije Nens iz Francuske i Maze. Među najboljih deset plasirale su se i Kanađanka Mari-Mišel Ganjon i Šarka Strahova iz Češke.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović nije ostvarila plasman, pošto je izletela u prvoj vožnji.

Više o Mikaeli Šifrin pročitajte u našoj rubrici 'Favoriti'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: