Sreda, 14.06.2017.

12:35

Paraolimpijci: "Spens" nam je sada pristupačniji

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili su u Novom Sadu platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs.

Izvor: B92

Paraolimpijci:
Foto: Promo/Šampioni svaki dan

Sajt je namenjene osobama sa invaliditetom, ali i svim građanima koji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i veća dostupnost sportskim objektima.

Ovaj sajt je svojevrsna baza znanja i sadrži sve važne informacije i pravilnike o sportu za osobe sa invaliditetom kao i mapu pristupačnosti sportskih terena i objekata u celoj Srbiji.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali Spens u Novom Sadu prisustvovali su naši proslavljeni paraolimpijci, stonoteniseri Borislava Perić Ranković i Mitar Palikuća.
Foto: Promo/Šampioni svaki dan
Oni su svojom pričom motivisali građane da se uključe u projekat i tom prilikom odigrali revijalni meč.

„Mi smo imali čast da idemo stazom koju su za nas utabali naši treneri Zlatko Kesler i Ilija Đurašinović. U početku nismo imali savršene uslove. U odnosu na pre deset godina, „Spens“ je danas mnogo pristupačniji za osobe sa invaliditetom. Ranije smo išli službenim liftom, a sada imamo svoj. Rešenja uvek postoje. Potrebno ih je tražiti“, izjavila je Borislava Perić-Ranković .
Foto: Promo/Šampioni svaki dan
Mitar Palikuća je takođe podržao celu akciju.

„Potrebno je da svi budemo uključeni u borbu za veću pristupačnost. Sportski rezultati svakako doprinose većoj paznji osoba sa invaliditetom“, naglasio je Mitar.

Platforma „Šampioni svaki dan“ koncipirana je kao izvor znanja i informacija o sportskim aktivnostima koje se odvijaju u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije i drugih organizacija i institucija u Srbiji koje se bave ili pružaju podršku sportu osoba sa invaliditetom.

Projekat „Šampioni svaki dan“ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare koji su krajem prošle godine, potpisali su ugovor u okviru koje Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: