Španija

59 utakmica, 29 pobeda, 12 remija, 18 poraza, gol razlika 92:66

Izvor: B92

Subota, 02.06.2018.

20:29

Španija
Foto: Getty images

Istorija na SP:

Španija će u Rusiji igrati 15. put na Mundijalima. Najbolji rezultat "Crvena furija" ostvarila je 2010. kada je u Južnoj Africi postala šampion. Pre četiri godine Španci su eliminisani već u grupnoj fazi SP u Brazilu. Drugi najbolji rezultat bilo je četvrto mesto 1950, a četiri puta su stizali do četvrtfinala.

Put do Rusije:

"Furija" je do SP u Rusiji stigla osvojivši kvalifikacionu Grupu G ispred Italije, Albanije, Izraela, Makedinije i Lihtenštajna. Lopetegijev tim je u deset utakmica zabeležio devet pobeda uz jedan remi, u Italiji u drugom kolu. U ključnom meču za direktan plasman na SP Španci su ubedljivo savladali "Azure" 3:0 u Madridu.
Foto: EPA
Ključni igrači:

Lopetegi može da se pohvali raznovrsnim oružjem u svom sastavu, pa su tako čak četvorica igrača postigla po pet golova tokom kvalifikacija (Dijego Kosta, Alvaro Morata, Isko, David Silva). Iz ovog kvarteta u Rusiji neće biti Morata, zbog loše forme u Čelsiju protekle sezone, pa se očekuje da najveću podršku Kosta u napadu ima od Jaga Aspasa, uz naravno pomenutu tandem vezista kojima će se priključiti Saul Njiges, Marko Asensio i veteran Andres Inijesta. Veliki adut Španije biće i odbrana na čelu sa golmanom Davidom de Heom, te defanzivcima Đerarom Pikeom, Serhiom Ramosem, Đordijem Albom, Danijem Karvahalom...

Forma uoči SP:

Španci su nakon kvalifikacija odigrali četiri test meča, u kojima su ostvarili dve pobede uz dva remija. "Furija" je deklasirala Kostariku 5:0, a u poslednjem ogledu ponizila jednog od favorita u Rusiji Argentinu sa čak 6:1. U međuvremenu, igrala je 3:3 sa domaćinom Rusijom, te 1:1 sa braniocem titule Nemačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: