Zimonjić u duplom finalu dubla!

Izvor: AK

Četvrtak, 05.06.2008.

17:35

Default images

Srpsko-kanadski par Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u finale ovogodišnjeg Rolan Garosa pobedom nad Rusima Dmitrijem Tursunovim i Igorom Kunicinim u tri seta, 4:6, 6:4, 6:4, za sat i 49 minuta igre. Protivnici u finalu srpsko-kanadskom paru biće Urugvajac Pablo Kuevas i Peruanac Luis Orna koji su u tri seta bili bolji od Dušana Vemića i Pabla Suareža .

Zimonjić će igrati i finale miks dubla sa Katarinom Srebotnik, nakon što su Ži Ženg iz Kine i Maheš Bupati iz Indije predali meč. Protivnici prvim nosiocima Zimonjiću i Srebotnikovoj u finalu biće bolji iz duela trećih nosioca Bob Brajan- Viktorija Azarenka i drugih nosioca Pavel Vizner- Kveta Peške.

Iako su Tursunov i Kunicin imali prednost boljeg servisa, kao i manje duplih servis grešaka, Srbin i Kanađanin su hladne glave i pribranom igrom uspeli da naprave preokret, i nakon velike borbe meč reše u svoju korist.Prvi set je pripao ruskim teniserima, iako su rani brejk za vođstvo od 3:2 napravili Zimonjić i Nestor. Ruski tandem je uspeo da vrati oduzeti servis i izjednači na 4:4, a potom napravi i seriju od još dva gema ,završivši set u svoju korist.

U nastavku meča, poonovila se situacija iz prvog seta, pošto je srpsko-kanadski par napravio brejk na 3:2. Rusi su izvršili napad za izjednačenje u brejkovima i došli do 4:4, ali u odlučujećem trenutku meča Zimonjić i Nestor su spremno uzvratili još jednim brejkom (5:4) i preokrenuli meč u svoju korist, završivši set sa 6:4.

Odlučujući treći set započeo je ponovo ranim brejkom u korist Zimonjića i Nestora u trećem gemu za 2:1 i tu prednost Srbin i Kanadjanin održali su do kraja meča.

Peruanac i Urugvajac su, nakon pobede nad prvim nosiocima braćom Brajan, svrstani među ozbiljne favorite za titulu, tako da se u finalu između njih i drugih nosioca Zimonjića i Nestora očekuje velika borba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: