Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.08.2016.

19:50

Košarkašice bez energije, sledi borba za bronzu

Košarkašice Srbije izgubile su od Španije sa 68:54 u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru.

Izvor: SO

Autor: SO

Košarkašice bez energije, sledi borba za bronzu
Getty Images

Naše devojke kao da su ostale bez energije posle senzacionalne pobede nad Australijom – nije bilo žara, mnogo olakih grešaka, promašenih zicera i lošig rešenja u napadu, kao i lakih ispadanja u odbrani.

Španija je sve vreme imala prednost, Srbija punih šest minuta nije dala koš na početku drugog poluvremena, tako da trijumf Špankinja nije dolazio u pitanje nijednog trenutka.

Ekipa Marine Maljković za bronzanu medalju boriće se sa poraženim iz meča SAD – Francuska. Duel za medalju na programu je u subotu od 16.30.

Saša Čađo bila je jedina raspoložena u srpskom timu sa 12 poena (5-7 iz igre), toliko je ubacila i Sonja Petrović (7sk), ali uz šut iz igre 4-15. ’Dvocifrena’ je bila i Jelena Milovanović sa 10, a Ana Dabović postigla je 8 poena.

Kod Španije su najefikasnije bile Torens i Ndur sa po 14 poena, dok je Nikols imala 13 poena i 12 skokova.

Tok meča:

Obe ekipe počele su nervozno – naše nisu dolazile do ritma u napadu, nije bilo protoka lopte, a na drugoj strani je Palau vezala pet poena za vođstvo 12:6 sredinom prve deonice.

Obe ekipe počele su nervozno – naše nisu dolazile do ritma u napadu, nije bilo protoka lopte, a na drugoj strani je Palau vezala pet poena za vođstvo 12:6 sredinom prve deonice.

Bilo je i +8, a onda je Čađo prekinula loš period Srbije pogotkom za tri poena (14:9). To nije bila najava bolje igre, nikako nismo dolazile do otvorenih pozicija, a prednost Španije samo je rasla do 20:9 na kraju prve četvrtine.

Čađo je bila raspoložena – pogodila je novu trojku i lepim ulazom poentirala u polukontri. Uz čvršću, odbranu postepeno je ekipa Marine Maljković dolazila do igre u napadu i zaostatka od -2 (22:20).

Ipak, dve naivne greške u odbrani, utrčavanja iza leđa rivalki, pa je Španija ponovo došla do šest poena viška. Previše je bilo individualnih rešenja u napadu – Ana Dabović i Sonja Petrović nisu uspevale da prodru do samog koša, ni šut ih nije hteo, ali nekako smo se držali.

Naše su igrale zonu s promenljivim uspehom, a na kraju poluvremena bilo je 33:28 za Španiju.

Loš početak i drugog poluvremena za naše devojke – nepuna tri minuta bez koša, 38:29 za Španiju i tajm aut Maljkovićeve. Ništa nije moglo da pomogne, više od pet minuta Srbija nije dala koš, a prednost Španije je ponovo postala dvocifrena – 41:29.

Konačno, posle šest minuta Srbija je dala koš, Pejdž na asistenciju Petrovićeve, ali su rivalke odmah odgovorile trojkom. Prednost je išla i do 16 razlike, a na kraju treće četvrtine bilo je 53:38.

Nisu naše nikako uspevale da se povežu u napadu, pa je Španija lako privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu