Dobrodošli

Zajedno ćemo pratiti meč između Novaka Đokovića i Feliksa Ožea-Alijasima na egzibicionom turniru u Hurlingemu. <br /><br /> Meč ne bi trebalo da počne pre 17 ćasova.

Prvo Nadal
Pre duela Srbina i Kanađanina na teren Hurlingema su izašli Sten Vavrinka i Rafael Nadal, oko 15.30. Po okončanju tog meča kreće duel koji ćemo pratiti.
Kraj – 6:2, 6:1
Srpski teniser Novak Đoković slavio je protiv Feliksa Ožea-Alijasima na egzibicionom turniru u Hurlingemu rezultatom 2:0.

Naposletku je to učinio na servis Kanađanina, trećim brejkom u drugom setu. Odlučujući potez je zapravo bila dupla servis greška Ožea-Alijasima kome je koncentracija u potpunosti popustila.
5:1 – Kanađanin servira za ostanak u meču
Potvrđuje Đoković još jednom gem i dovodi sebe u poziciju da mu još jedan gem fali do pobede. Imao je Feliks svoju priliku u prethodnom gemu, bilo je 30:30 što nije iskoristio.

Sada će imati priliku da na svoj servis makar odloži poraz.
4:1 – Feliks posustaje
Novi brej za Đokovića koji je sada veoma blizu pobede. Snažno je Kanađanin započeo ovaj set, ali sada mnogo greši i stiče se utisak da je za njega ovaj meč završen.
2:1 – Urekli smo
Kada se činilo da će igrači teško dopustiti priliku protivniku na sopstveni servis, desilo se suprotno. Đoković je u trećem gemu drugog seta stigao do brejka i važne prednosti pred nastavak susreta.

Može li Feliks da se vrati ili je meč već gotov?
1:1 – Igrači sigurni na svoj servis na startu drugog seta
Nećemo gledati reprizu prvog seta. Bez prilika za brejk za sada, igrači bez većih problema osvajaju gemove na sopstveni servis.
6:2 – Đoković osvaja prvi set
Tačno 43 minuta je bilo potrebno da stigne do prednosti na egzibicionom meču u okviru Đorđo Armani Teniskog Klasika.

Imao je 40:15 u odlučujućem gemu i iskoristio drugu set loptu.
5:2 – Đoković će servirati za osvajanje prvog seta
Srpski teniser je stigao do još jednog brejka uprkos tome što je Ože-Alijasim imao 40:15 u gemu na svoj servis. Usledila je Đokovićeva serija nakon čega je napravio drugi brejk u setu.

Sada ima priliku da završi posao u prvom setu na svoj servis.
3:1 – Kao da nije egzibicioni meč
Velika borba na terenu. Već pola sata traje set, a igrači su tek završili četvrti gem. Poređenja radi, meč koji je prethodio ovom između Nadala i Vavrinke završen je za sat vremena.

U poslednjem gemu je Feliks pritinsuo Novaka, imao dve brejk lopte, ali iste nije iskoristio.
2:0 – Od 0:40, do potvrde brejka
Sjajan gem za srpskog tenisera. Nije tako počeo nakon što je prva tri poena uzeo kanadski teniser i imao isto toliko šansi da poravna rezultat. Usledila su dva sjajna servisa Đokovića na koja su se nadovezala još tri poena (ukupno pet) za potpuni preokret i osvajanje drugog gema.
1:0 – Brejk Đokovića na startu
Dvojica tenisera su ozbiljno pristupila ovom meču uprkos činjenici da je u pitanju egzibicioni. O tome svedoči prvi gem koji je trajao čak 11 minuta.

Srpski teniser ga je na kraju osvojio, na taj način odmah na startu oduzevši servis protivniku koji je prethodno sačuvao tri brejk lopte, pa čak i sam imao priliku da uzme gem.
  6:2, 6:1
 
  SET GEM
Đoković  2  
Ože-Alijasim  0  
Meč je počeo
Malo ranije nego što je bilo najavljeno. Na servisu je kanadski teniser.
Pomeren početak meča
Rafael Nadal i Sten Vavrinka su završili svoj meč u kom je Španac bio bolji rezultatom 6:2, 6:3.

Novak i Feliks će na terenu u pola šest.
Đoković – Ože-Alijasim 6:2, 6:1
Srpski teniser Novak Đoković slavio je protiv Feliksa Ožea-Alijasima na egzibicionom turniru u Hurlingemu rezultatom 2:0.

Foto: Profimedia
Ovako je izgledao prethodni duel

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: