Nova vest
Košarka

Petak, 11.03.2016.

19:43

Bertomeu: ABA ligi evroligaš i tri u Evrokupu

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu potvrdio je da je ABA ligi ponudio jedno mesto u Evroligi i tri u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Bertomeu: ABA ligi evroligaš i tri u Evrokupu
foto: StarSport

Bertomeu gostuje u Beogradu, tokom dana je imao sastanak sa čelnicima Partizana koji bi mogao da dobije pozivnicu za EK, a potom je posetio Crvenu zvezdu kojoj gostuje na meču sa Panatinaikosom u Areni.

"Uz 11 klubova koji su se pokazali kao najbolji i najstabilniji (dobili desetogodišnje ugovore), prepoznali smo ABA ligu kao jedno od najjačih takmičenja u Evropi, koje uz VTB ligu, špansku i nemačku zaslužuje jedno garantovano mesto u Evroligi i najmanje tri mesta u Evrokupu", rekao je Bertomeu.

"Ponuda je ista za sve. Što se tiče uslova, prvi je rang-pozicije klubova, a onda organziacija, objekti i finansijska situacija. U budućnosti ne vidim veće probleme na tom polju. To su uslovi za sve učesnike, i Evrokup, i Evrolige sa A licencom, to su uslovi isti za sve. Za sada nema zabrinutosti, ali ćemo proveriti sve klubove u odnosu na sve ove kriterijume. Uveli smo i finansijsku evaluaciju klubova", dodao je prvi čovek Evrolige.

Čelnik Evrolige nije mogao da odgovori na pitanje da li će Partizan dobiti specijalnu pozivnicu u Evrokup.

"Za sada je rano za takve procene. Mi smo ponudili ABA ligi najmanje tri mesta u Evrokupu, a da li će biti četvrtog, videćemo.
Poslaćemo ponude klubovima iz liga koje su do sada bile naši partneri - Italiji, Grčkoj, Turskoj, Litvaniji, Poljskoj (trenutno su naklonjeni FIBA) dok ne dođemo do potrebnog broja učesnika (24)",
rekao je Španac.

Bertomeu je potvrdio da je Evroliga odustala od kvalifikacija, zbog zgusnutog termina, pa će mesto prethodno predviđeno za to biti prosleđeno jednoj od domaćih liga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu