Nova vest
Košarka

Subota, 18.10.2014.

10:05

Bobi MVP prvog kola Evrolige

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović poneo je titulu najkorisnijeg igrača prvog kola Evrolige zahvaljujući odličnoj partiji protiv Galatasaraja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Marjanović je bio junak trijumfa ’crveno-belih’ u punoj „Kombank areni“ sa 76:68 sa 22 poena i deset skokova, odnosno indeksom korisnosti 30.

Centar Zvezde je pogodio 11 od 14 šuteva, takođe je imao i dve blokade, a i dva faula su napravljena na njemu.

U borbi za najkorisnijeg igrača elitnog takmičenja u prvom kolu Marjanović je pobedio Tomasa Ertela iz Laboral Kuče, koji je u pobedi nad Neptunasom sa 88:69 imao indeks 28. Francuski košarkaš je imao ’dabl-dabl’ učinak, sa 13 poena i deset skokova.



Između Marjanovića i Ertela našao se Mardi Kolins iz Turova, ali on nije bio u konkurenciji za najkorisnijeg igrača zbog poraza od Panatinaikosa sa 84:77. Kolins je bio najbolji u svom timu u tom porazu sa 23 poena, devet skokova, pet asistencija i jednom ukradenom loptom.

Ante Tomić iz Barselone imao je indeks 27 u prvom kolu, a četvorica su imala po 25 – Terens Kinzi iz Nižnjeg Novgoroda, košarkaš CSKA Saša Kaun, Džeremi Pargo iz Makabija i Nihad Đedović, koji brani boje Bajerna.

Najbolji strelac prvog kola Evrolige bio je Kolins sa 23 poena protiv Panatinaikosa. Devin Smit iz Makabija i košarkaš Limoža Adrijen Merman imali su po 12 poena na istoj utakmici, koju je dobio šampion Evrope sa 92:76.

Ertel bio je jedini igrač koji je imao dvocifreni broj asistencija – deset protiv Neptunasa. Jevgenij Baburin je imao pet ukradenih lopti u pobedi Nižnjeg Novgoroda nad Dinamom iz Sasarija sa 88:86, dok su Tomić i Art Pakahuski imali po tri blokade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu