Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.03.2014.

08:30

Đenka: O ovome sam maštao kao dete

Čarls Dženkins dobrim igrama, zalaganjem i borbenošću odavno je ’kupio’ navijače Crvene zvezde, a u sredu im je podario nezaboravno veče.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

’Đenka’ je postigao veoma važne poene u završnici regularnog dela meča sa Budiveljnikom, uključujući i koš za produžetak, a u dodatnih pet minuta ’eksplodirao’ je sa 11 poena i doneo je Zvezdi plasman u polufinale Evrokupa.

“Umoran sam“, počeo je uz osmeh priču na srpskom Dženkins za B92 sinoć u svlačionici, a onda je nastavio na engleskom:

“Borili smo se kao tim. Razgovarao sam sa Demarkusom pre meča i on mi je rekao da dam sve od sebe. Bili smo na konopcima, ali svaki put kada bih promašio šut, Demarkus mi je govorio da ostanem agresivan i poslušao sam ga. Mnogo znači kada vaš plejemejker i saigrači veruju u vas, ne možete više da tražite od toga. Gajim neverovavatno poštovanje prema Demarkusu, ostalim saigračima i stručnom štabu – gledaju me kako rastem kao igrač i kao osoba, zato mi je jako drago što sam odigrao dobro“.

Dženkins je u produžetku dao tri trojke, od toga je posebno upečatljiva bila ona preko Lavrinoviča. Kada je lopta prošla kroz obruč, Zvezdin Amerikanac je ’poludeo’.

“Nisam znao šta da radim. Kao klinac sam stalno tako zamišljao takvu situaciju u meču – ja kako pogađam važan šut, a onda u glavi smišljaš šta ćeš i kako ćeš da uradiš, da proslaviš. Ali čoveče, kada je ta lopta ušla, samo sam želeo da proživim ponovo taj momenat“.

Čarls će i moći ponovo da ga proživi, Ju tub već je pun snimaka njegovih koševa iz Arene.

“Definitivno ću odgledati snimke. Poslaću i celoj porodici snimak u SAD da vide kako smo se borili dobro kao tim. Neću im ništa reći o utakmici, samo ću im kopirati link i poslati im“.

Demarkus Nelson rekao je da je Zvezda odigrala napadački možda i najlošiji meč ove sezone, a ipak je slavila.

“Mi smo čvrst tim – ono što je najbolje kod nas jeste što imamo isti stav na terenu nezavisno od rezultata i što ne padamo psihički. Izađemo sa planom i probamo da ga sprovedemo najbolje što možemo. Kondiciono smo jako dobri, navikli smo da se borimo“, kaže Dženkins.

"U kući se ponašam kao veliko dete"

A kako je Dženkins proveo noć posle izvanredne igre i pobede? Još sinoć dao nam je naznaku da sna neće biti ni u tragovima.

“Uh... Ne znam ni da li ću uopšte da idem na spavanje. Kada sam kod kuće, ponašam se kao veliko dete. Kada igram dobro, onda često napravim lopte od papirića i ubacujem ih u kantu za đubre, tako pokušavam ponovo da proživim neke momente sa meča. Radim pokrete koje sam radio i tokom utakmice – jednostavno, iako sam igrač, ja sam i dalje košarkaški navijač i fanatik. Sigurno ću gledati snimke iznova i iznova, razgovaraću sa porodicom. Sada ću uživati, a posle se okrećem novim izazovima“.

Predaha nema, posle poslednjeg kola ABA lige i meča sa Cibonom, Zvezda igra prvi meč polufinala Evrokupa sa Uniksom.

“Znam da imaju odličnog beka Gaudloka. Čuo sam da su iskusan i dobar tim, što se i vidi po rezultatima. Biće teška utakmica, ali siguran sam da ćemo se boriti do kraja i da ćemo smisliti dobru taktiku“, zaključio je Dženkins za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu